Сравниха продажбата на Античния форум с индианската сделка за Манхатън

Автор: Мариана Панчева
Коментари (4)
13:30 / 16.11.2017
10217
Пловдивски общински съветник сравни сделката за продажба на част от Античния форум през 2003 година с индианската сделка за остров Манхатън. Божидар Здравков (РБ) първи взе думата за емоционално изказване по точката, касаеща откупуването на терена между Централна поща и хотел "Рамада Тримонциум",  продаден за 1,2 милиона лева още по времето на Иван Чомаков, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Ние уникални ли сме в град Пловдив. Не, не сме уникални", обърна се към колегите си той и направи смазваща препратка към индианската история. "Легендата разказва, че "Манхатан" на някакъв индиански език означавало "Измамен". Как станала работата - шепа дрънкулки за цена и напили вожда, за да подпише договора. Но договорът бил перефектен." 

По думите му схемата е отработена и проста като телефонна измама. Инвеститорът рисува красиви картинки, другата страна си предствя как ще потече мед и масло, пише се "криво-ляво" договор. "После - кой гледал, кой не гледал, договорът е гласуван, после се збаравя, срокът си върви и нищо не става. И накрая - всичко е наред според правосъдната система, битият бит и т.н.", описа ситуацията Здравков. 

Той бе категоричен, че сегашният Общински съвет няма какво повече да направи, макар че - по думите му, държавните институции имат достатъчно възможности, че да накарат всеки един да се моли да върне това, което е взел. Здравков апелира от трибуната колегите си да бъдат разумни, за да не се стигат до подобни ситуации, защото "винаги ще се намерят хитреци, които да ни предложат нещо красиво".

"Следващият път, когато някой дойде и започне да ни рисува как в центъра на Пловдив - някъде на много апетитно място, щял да направи чудеса, моля, много добре слушайте, защото тук няма хлапаци, които да ги лъжат за стъкълца. Слушайте разумните въпроси и гласувайте така, че да не станат същите истории като в мандата на доктор Чомаков."

Какво още коментира Божидар Здравков - в прикаченото видео!


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)

Още по темата (46):
12.03.2024 Tри концепции, които са от изключително значение за Пловдив
23.02.2023 Вижте проекта за един от най-уникалните обекти в Пловдив в целия му
блясък
21.02.2023 Представиха проекта за един от най-уникалните обекти в Пловдив
21.02.2023 Представят важен за Пловдив проект
20.02.2023 Представят проекта за един от най-уникалните обекти в Пловдив
27.12.2022 Пламен Панов: Историята на Пловдив трябва да бъде подчертавана и
експонирана
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).