Спряха от движение 7 автобуса и 5 товарни автомобила

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
16:17 / 21.11.2011
3146
В дните от 14 до 18 ноември сектор "Пътна полиция" - Пловдив проведе специализирана полицейска операция за контрол над водачите на автомобили по спазване изискванията на ЗДвП при извършване на обществен превоз на пътници и товари на територията на градовете Пловдив и Карлово, както и по пътищата от републиканската мрежа. Контролът бе насочен предимно към проверка на техническата изправност на автомобилите и пригодеността им за движение при зимни условия с цел ограничаване на предпоставките за възникване на пътнотранспротни произшествия. 

Проверени са 105 превозни средства. Извършени са 84 нарушения. Съставени са 21 акта и са наложени 7 глоби по фиш. Установени са 60 случая на различни технически неизправности по автомобилите. Без сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" са били два автомобила, а без валиден винетен стикер - 7 коли. Заловен е бил един водач да говори по мобилен телефон по време на управление на МПС. Извършени са били и още 35 други нарушения на ЗДвП.

Спрени от движение са 14 автомобила, от които 7 автобуса, 5 товарни автомобила и 2 полуремаркета. Констатирани са случаи на повредени стъклоумивателни устройства, липса на незамръзваща течност, повредени или липса на стъклочистачки за предните обзорни стъкла, износени автомобилни гуми. Сектор "Пътна полиция" приканва фирмите, осъществяващи обществен превоз на пътници и товари, да проявяват необходимата отговорност при подготовката на автомобилите за движение при есенно-зимни условия. 

Призовава и водачите на тези автомобили да спазват правилата за движение за ограничаване на предпоставките за възникване на тежки ПТП и опазване живота и здравето на всички участници в движението.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Катастрофа между три коли в Пловдив, на място има линейка
Кметът на Пловдив: Няма как да не ти трепне отвътре, рукне ли род...
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Разследват имотни измами, свързани с бившия полицай, осъден за уб...
Голям успех за ученици от училище "Вапцаров"
Шофьорка: Стойте далеч от това място!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).