Спортният диспансер със специална програма за спортуващите ученици в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:53 / 29.08.2022
1125
За началото на учебната година – 15 септември, Община Пловдив осигурява безплатен и равен достъп на всички активно спортуващи ученици от града до комплексно медицинско обслужване в бившия Спортен диспансер.

За децата това включва консултации и изследвания от специалисти по спортна медицина, а целта е превенция на здравето – ранно откриване на заболяванията и предотвратяване на инциденти, посочи управителят на бившия Спортен диспансер – Медицински център за рехабилитация и спортна медицина 1 - Пловдив, д-р Влатко Глигоров.

Лечебното заведение ще изпълнява 2-годишната програма, за която Общинският съвет гласува 68 500 лв. След прегледите тийнейджърите ще получават и заверка на здравните си книжки.

Д-р Глигоров  припомни, че до този момент достъп до такъв тип специализирано обслужване са имали единствено възпитаниците на Спортното училище “Васил Левски“ в Пловдив. С новата програма обхватът се разширява и това е постигнато със съдействието на общинския съветник д-р Веселка Христамян и подкрепата на Кмета, г-н Здравко Димитров.

За първи път от почти 20 г. бившият Спортен диспансер излезе на печалба 49 000 лв, сочи междинен финансов доклад, представен на Балансова комисия в общината. Резултатите се дължат на въведените от мениджърския екипа строги антикризисни мерки както и на отличната реорганизация в процеса на работа.

Отличните постижения веднага бяха оценени от една от най-големите европейски застрахователна компания, която работи в България - "Групама застраховане“ ЕАД, с която днес управителят д-р Глигоров, дм подписа договор за медицинско обслужване на пациенти с допълнително медицинско осигуряване с акцент върху рехабилитация и физиотерапия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин: Надявам се с това предложение поне да имаме някакъв...
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).