Спират строежа на Бунарджика

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (38)
15:15 / 08.02.2013
9841
"Галакси Пропърти Груп" се отказа от инвестиционните си намерения за строеж на клуб "Бунарджика" на Хълма на освободителите. Това стана ясно от прессъобщение на компанията. Plovdiv24.bg публикува становището на "Галакси Пропърти Груп" без никаква редакторска намеса:

"Галакси Пропърти Груп" се отказа от инвестиционните си намерения за строеж на клуб "Бунарджика" на Хълма на освободителите. Причината за това е явното политизиране на темата. Компанията ни е твърдо против тази политическа злоупотреба и превръщането на въпроса в политическа аргументация за предстоящите избори.

Още една тема, от която бихме искали да се разграничим е поставянето под въпрос на кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата. В началото на месец декември миналата година се стигна до там, че еко-активисти подготвиха писмо до председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу. Според тях Пловдив не заслужава да бъде обявен за Европейска столица на културата. Те призовават европейската институция да не дава съгласието си градът ни да бъде удостоен с признанието.

Проектът на Бунарджика беше обявен от група екозащитници за незаконен. Функционалността му стана обект на догадки и предположения. Въпреки че показахме проекта на широката общественост и нееднократно обяснихме всичко, свързано с него, спекулите продължиха. Няколко местни медии направиха проучвания сред читателите си и идеята за инвестиция за застрояване на мястото на опасните останки от ресторант "Голям Бунарджик" получи пълно одобрение. 

Това, което показаха резултатите, беше, че пловдивчани искат ресторант. Затова в началото на месец декември започнахме препроектиране. Желанието ни беше да разширим съществуващия в първоначалния ни проект ресторант, а останалата част да обособим като галерия. Искахме да възродим емблематичния за Пловдив ресторант и да дадем още една сцена на местните артисти. За съжаление обаче спекулите относно темата не само че продължават, но и поемат силно политическа посока. Затова оттегляме инвестиционното си намерение.


Виж коментарите (38)

Още по темата (11):
11.02.2013 Кметът убеждава инвеститора да не се отказва от строежа на Бунарджика
06.12.2012 Шепа професионални протестиращи унижават Пловдив пред Европа
13.11.2012 Проучване показва актуалните нагласи и от какво са недоволни пловдивчани
09.11.2012 Професионални "протестиращи" се гаврят с паметта на починал журналист
08.11.2012 Инвеститорът в клуб "Бунарджика" кани протестиращите на среща, те отказват
02.11.2012 Стои ли някой зад протестите срещу "Голям Бунарджик"?
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани гневни на новите порти на Източната порта: Като в зат...
В Пловдив жена получи бяла роза - някои разчетоха това като злове...
Пловдивчанка за Централна поща: Огромното й постмодерно туловище ...
Община Пловдив дава близо 2 млн. лв. за контрольори за лечебните ...
Музеят на авиацията с вход свободен днес
Единственият булевард в Пловдив, по който не минават автобуси?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).