Спас Гърневски: Има 3 прости решения за транспорта в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:37 / 26.10.2007
3211
Кандидатът за кмет на ДСБ предлага паркинги на входните артерии на града и обособяване на „синя зона" в централната част

Пловдив има три големи проблема и това са - транспортната схема, чистотата на града и задушаването на малкия и средния бизнес. Това показа проучването на общественото мнение на „Демократи за силна България" чрез електронно гласуване в сайта Plovdiv24.com.

В предизборната си кампания кандидатът на ДСБ за кмет Спас Гърневски зададе 4 ключови въпроса на пловдивчани, с които искаше да провери в каква степен програмата му за управление на града отговаря на обществените нагласи и желанието на хората Пловдив да се промени.

Резултатите от електронната анкета сочат, че на зададените въпроси от Гърневски са отговорили над 4000 потребители в сайта. Гласувалите определят транспортната схема и липсата на паркоместа като проблем №1, следвани от чистотата на града, липсата на инвестиции и задушаване на малкия и среден бизнес, пътната инфраструктура, създаването на местна олигархия при продажбата на общински имоти и водоснабдяването на Пловдив.

Благодаря на всички, които с активната си гражданска позиция ми помогнаха да сверя приоритетите си за управление на града, обясни кандидатът за кмет от ДСБ. Публичното обсъждане на проблемите и включването в екипа ми на най-добрите експерти от професионалните гилдии на Пловдив е именно тази гражданско-политическа формула, която искам да наложа в общината, добави той.

Има три прости решения за проблем №1 на пловдивчани, обясни Гърневски. Според него задръстванията в Пловдив ще спрат, ако се изградят паркинги поне на 6 от входните артерии на града, а в центъра се обособи „синя зона". С ремонта на второстепенните и третостепенни улици, ще се разтовари и движението по централните булеварди.

Гърневски е категоричен, че за удобството на пловдивчани трябва да се промени и маршрутната схема на градските автобуси, защото сега няма връзка между отделните райони. За някои от крайните квартали, като Прослав, например, трябва да се удължи и работното време на колите след 20,00 часа, обясни кандидатът за кмет.

Вторият проблем на пловдивчани е чистотата на града. Първо ще сложа край на войната между двете фирми, а после ще организирам прозрачен търг за сметосъбирането в града, категоричен е Гърневски. Според него трябва да се извършва и ежедневен контрол върху събирането на боклука, защото в крайните квартали контейнерите стоят пълни по 3 дни.

Ще отворя града да инвестиции и ще дам равен шанс на малките, средните и големите фирми, обясни решението си на третия проблем кандидатът за кмет на ДСБ. Гърневски е готов да въведе и обществен контрол върху комуналните услуги, защото повечето от фирмите в този сектор се държат като монополисти на пазара и задушават местните предприемачи. Гражданите имат право да избират с какво да се отопляват и да знаят как се формират сметките им за ток, вода и телефон, обясни кандидатът за кмет.

Наясно съм, че пловдивчани не пият чиста вода, а на всичкото отгоре плащат и огромни сметки, защото течовете не се отстраняват навреме, заяви Гърневски. Решението за този проблем е да подменим остарялата водопреносна мрежа и да стартираме проекта за Каскада „Въча", предлага той.

Пловдив има нужда от истинско дясно управление, което да върне лицето на града и усмивките на пловдивчани, подчерта Гърневски пред Plovdiv24.com. За разлика от моите опоненти, аз съм бил кмет и няма да губя време тепърва да се запознавам с работата в общината, добави той.

 

 


Виж коментарите (0)

Още по темата (518):
24.01.2009 Юруков: Бареков ми предложи медиен комфорт срещу издигането на олигарх за кмет на Пловдив
31.12.2007 Няма да има досъдебно производство за купуване на гласове в Пловдив
10.12.2007 Захари Георгиев обвини за провала предизборния си щаб
12.11.2007 Йордан Бакалов: 40 са съветниците на СДС в областта
09.11.2007 Отложиха делото на партия "Ред, законност и справедливост"
09.11.2007 34 станаха жалбите срещу изборните резултати
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).