Софиянци плачат: Големият лош пловдивски кмет ни открадна архитектурната седмица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (29)
16:19 / 29.11.2013
9019
Иначе уважаваното списание "Слава" незнайно защо (имаме само тлъсти предположения) реши да плюе на реномето си, явно засегнато от факта, че в Пловдив се провежда Sofia Architecture Week.

В статия, видна от сайта на списанието, остро се оплюва пловдивският градоначалник, защото видиш ли бил откраднал събитието от клетите столичани и това бил подъл удар под кръста в надпреварата за културна столица на Европа. Ама много подъл и на софиянци много ги заболяло.

Ако не беше жалко, можеше да е смешно. Да не говорим, че в статията има фактологически лъжи (например това за бетонирането на Цар Симеоновата градина).

Все пак за това комплексарско писане на статии от "столичани" (съмняваме се да е писана от кореняк софиянец), ние отдавна си имаме определение: глупав шопски "журнализъм". Припомнете си ТУК!

Цялата статия можете да видите на този адрес: http://www.slava.bg/news/56198.html .

За улеснение, ще я копираме и под нашия текст.

През последните дни БНТ усилено рекламира с парите на данъкоплатците най-причудливото събитие на годината. Нарича се Sofia Architecture Week - Plovdiv. Звучи като дървено желязо, обаче явно е факт.

Дали столицата на Румелия е паднала под софийско архитектурно робство ще попита драгият читател, ако съди по названието на събитието?

Не, по-скоро Пловдив се опитва некоректно да присвоява инициативи, които София е направила със своите пари и с положението си значими и брандове. Мръсен номер на финалната права преди първото пресяване на кандидатите за Европейска столица на културата 2019.

Само допреди седмици кметът на Пловдив се заричаше, че в никакъв случай не би направил подобно нещо, ала го стори. Напомняме, че това е човекът, който най-европейски и архитектурно и без да пита съгражданите си е устремен да бетонира Цар Симеоновата градина в центъра на града. Вероятно от уважение към паметниците на парковото изкуство, към традициите, към природата и към хората.

Сега той си приписа Sofia Architecture Week с решаващата помощ на кръга Капитал, който я организира. Така се присмя хем на софиянци, хем на пловдивските интелектуалци, които приемат на нож събитието. Но най-добре се смее този, който се смее последен. 


Виж коментарите (29)

Още по темата (4):
27.11.2013 Ученици от ОУ "Васил Петлешков" взеха участие в Седмицата на архитектурата
24.11.2013 Вижте програмата за днес на Sofia Architecture Week в Пловдив
22.11.2013 Кметът Тотев откри Sofia Architecture Week в Дома на Културата
22.11.2013 Главната осъмна с изложба на участници в Sofia Architecture Week
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).