Собственикът на Prolift, в чийто асансьор бе блокирано дете: Асансьорите не са за сами деца

Автор: Мариана Панчева
Коментари (29)
09:43 / 13.06.2017
20233
"Това не е инцидент, а аварийно спиране." Това заяви за Plovdiv24.bg управителят на фирмата, поддържаща асансьора в блока на ул. "Тодор Влайков" 2, който миналата седмица пропадна заедно със 7-годишно детенце. 

След случилото се, както и след като от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор намекнаха, че ще отнемат разрешителното за дейност и на поддържащата, и на надзорната фирми, наш репортер се свърза с Румен Петров - шеф на Prolift - фирмата, посочена за сервиз на стикера, залепен на авариралия асансьор. В хода на разговора ни обаче стана ясно, че конкретният обект се поддържа от ЕТ "Медина - Румен Петров и синове", която е регистрирана на същия адрес и при отнемане на лиценза й договорите могат да се прехвърлят от едната на другата фирма. 

Петров бе категоричен, че асансьорът има досие, общото му състояние е добро, технически изправен е и обвини инспекторите, извършили проверка на фирмата след инцидента в няколко лъжи. 

"Лъжа е, че асансьорът не е минал задължителен преглед", посочи той. По думите му съоръжението има технически преглед, осъществен в 12-месечните срокове, а ревизионната книга е в държавния надзор. Противоречие откри и в твърдението, че по асансьора е извършен сериозен ремонт преди 4 месеца, когато (по думите му) реално става дума за смяна на лампа, кабел и монтиране на разговорно устройство. 

"Единственото, което не работи е разговорното устройство, защото липсва акумулаторната батерия. Това е."

Защо обаче го няма този така важен елемент, станал ли е обект на умишлена кражба, тепърва ще се изяснява. 

"В публичното пространство има едни именити телевизии, които бълват огън и жупел и кръв им тече от зъбите. Цялата работа е там, че докато не излезе официалният документ от Държавната агенцията за метрологичен контрол ние не може да вземем отношение. После ще видим как стоят нещата. И след това ще се видим в съда."

Клиентите си Румен Петров успокои, че няма от какво да се притесняват, тъй като хората му са отговорни и можещи и попита риторично: "Има ли някой, който да рискува човешкия живот?". 

А за детенцето, попаднало в злощастната ситуация, коментира единствено, че малчуганите по принцип не трябва да бъдат оставяни сами в асансьори. "Питам, след като неговите майка и баба са толкова заинтересовани, защо са го оставили да се движи само? Всички се притесняваме, но защо са оставили детето само? Аз не бих." 

Целият разговор с Румен Петров за още много интересни подробности по случая гледайте в интервюто на Plovdiv24.bg. 

Ние ще продължим да следим темата в очакване на резултатите от проверката на ДАМТН и решението на агенцията дали ще отнеме разрешителното на двете фирми, както и какво ще се случи с другите клиенти на фирмата.

Изпращайте ни и вашите читателски сигнали, мнения и коментари по темата на novini@plovdiv24.bg или от специалната ни страница Изпрати новина. 



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (29)

Още по темата (3):
12.06.2017 След инцидента с детето в асансьор в Пловдив отнемат лиценз
06.06.2017 Проверяват 2 фирми след инцидента с асансьор в Пловдив, детето още в
шок!
05.06.2017 Писъци огласиха блок в Пловдив, детенце е в шок след инцидент с асансьор!
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).