Собственикът на DCC за полицаи: Милиционерчета, онлайн гаменчета със скъсани дънки, приличат на чейнчаджии

Автор: Диана Бикова
Коментари (18)
08:08 / 22.06.2023
32868
Читател на Plovdiv24.bg сигнализира вчера, че втори ден няма телевизия от DC Corporation. Пловдивчанинът пита дали да се откаже от услугите на този кабелен оператор и да мине към друг доставчик. Без телевизия във вторник вечерта са били и абонати на компанията в район "Източен".

Услугите от мрежата на DC Corporation са възстановени за всички клиенти, заяви за Plovdiv24.bg собственикът на кабелния оператор Иван Гологанов. Нашата медия единствена разговаря с него. 

Призна, че за известен период от време вчера не е имало телевизия и интернет, тъй като е била иззета цялата техника на фирмата.

"В Пловдив взеха сървъра, компютрите, дори и  телефонната централа на номер 0700, да не могат да се обадят клиентите. Във Варна иззеха цялата техника и цяла Варна остана без интернет. Половината Пловдив, Асеновград и селата също. Има поръчка от други големи оператори, поръчка срещу честния бизнес в България. Идват и ти изземват всичко. Взеха техника за над 1 милион евро" - каза Гологанов. 

Самият той бил по работа в Кърджали при старта на полицейската операция. 34 полицаи нахлули като бандити в бащината му къща, където живее 87-годишната му майка.

"С какво ги застрашава тази възрастна жена? Каква е тази операция с разбиване на врати и влизане с взлом? Откраднаха дори сървъра, към който са свързани камерите за видеонаблюдение в офисите и записите изчезнаха, за да не се види какво са правили. Касите ни отварят в 9.30 часа, а още в 9,00 часа там е имало служители на друг оператор, които раздавали брошури и убеждавали клиентите ни да се прехвърлят при тях, защото ние повече нямало да работим. Милиционерчетата събраха служителите от офисите в една стая и ги държаха от 9.30 до 17.30 ч., без да им разрешат да отидат до тоалетната или да пият вода" - разказа той.

Гологанов е категоричен, че за всички излъчвани канали има сключен договор и подписани авторски права. Заяви, че не дължи на никого пари. Вчерашната операция е по досъдебно производство от 2020 г. Издадената заповед била да се изземе всичко, без да се посочва конкретно какво точно.

"Тъмни сили от София стоят зад акцията. Това досъдебно производство е прекратявано три пъти досега. Ние тогава не сме излъчвали големите оператори. Как милиционерчетата разбраха, че техниката, която сега иззеха, е излъчвала от 2020-та? Това са онлайн гаменчета, приличат на чейнчаджиии, със скъсани дънки, с нула образование. И тоя човек защитава киберсигурността!" - коментира той.  

Категоричен е, че няма да спре работа, независимо на какъв натиск го подлагат.  "Оператори сме от 35 години. Цената ни е една и съща от 17 години - интернетът е 15 лева, телевизията е 13 лв. След кризата всички увеличиха цената, само ние не. Няма да ме принудят да вдигна цената за клиентите. Нашите служители са професионалисти, взимат добри заплати и са останали да работят тук, а не в чужбина. Това е поръчка срещу честния бизнес в България" - заяви Иван Гологанов. Смята да съди държавата.

Виж коментарите (18)

Още по темата (66):
15.12.2023 От DCC бесни на ГДБОП
29.11.2023 Голяма част от клиентите на DCC все още нямат телевизия
25.11.2023 Адвокат: Това остана от DCC!
25.11.2023 Пловдивчанка: 3 дни без интернет и телевизия. Жена изгуби работата си заради тях
24.11.2023 DCC проговориха за акцията, намекнаха за бухалки
24.11.2023 Пловдивски адвокат: Кой ще носи отговорност?
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).