Собственици на мощни китайски фирми идват в Пловдив

Автор: Мария Морунова
Коментари (10)
13:10 / 19.03.2014
5145
Между 24-и и 26-и март Пловдив ще бъде домакин на българо-китайски бизнес форум, който ще бъде посетен от делегация от китайски град Шънджън, водена лично от кмета Цин Ксу. Изключително важното събитие на този форум ще бъде подписването на споразумение за побратимяване между Пловдив и Шънджън. Това заяви пред медии кметът на Пловдив Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Кметът, председателят на ОбС Илко Николов и председателят на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие Ангел Христозов обясниха, че Шънджън е най-висикотехнологичният град в Китай, изключително богат и благоустроен. И трябва да бъде чест за пловдивчани да се побратимят с него, още повече, че Шънджън има практиката да се побратимява само с един град от държава и са избрали Пловдив пред София и Варна, с които градът се е конкурирал.

На предстоящия българо-китайски бизнес форум ще бъде представено с какво Пловдив е подходящ за инвестиции, какъв е потенциалът на града и т. н. На китайската делегация ще бъде представена и икономическа зона "Тракия", която обединява пет промишлени зони от региона като зоната в район "Тракия", "КЦМ" и зоните в областта. Посещението от китайска страна пък е на ниво собственици и генерални директори на фирми, а не административен персонал.

Форумът ще бъде посетен от едни от най-големите фирми, над 50 на брой. Под патронажа е на президента на България Росен Плевнелиев, а като гости са поканени различни министри. Официалният му старт е на 24-и март от 9.30 часа в "Новотела", а входът ще е свободен.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (10)

Още по темата (8):
27.03.2014 Шънджън отпуска ежегодно две стипендии за обучение на студенти от Пловдив
24.03.2014 Официално: Пловдив и Шънджън се побратимиха
24.03.2014 Големи китайски фирми дойдоха в Пловдив, обсъждат сътрудничество с града
ни
24.03.2014 50 от най-мощните китайски фирми идват в Пловдив
23.03.2014 Мощни китайски фирми идват утре в Пловдив
19.03.2014 Китайска делегация ще посети Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).