Служители се оплакват от непоносими условия на работа в "Джъмбо"! От веригата отричат!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (207)
15:04 / 20.10.2020
135793
Осем бивши служители на магазин "Джъмбо" в Пловдив изпратиха сигнал до редакцията на Plovdiv24.bg, в който твърдят че са останали без работа, заради нереалистични изкисквания към тях. Ето какво пишат гражданите:

"Имаме нужда от помощ. Ние всички сме бивши служители на фирма "Джамбо ЕС Б". Всеки от нас е пострадал по един или друг начин. Караха ни да мием пода всеки ден без това да влиза в длъжностната ни характеристика.

Нито един от нас няма застраховка, ако се случи инцидент на работа. Ако си болен - режат ни от парите по 200 лв. Ако закъснееш да се чекираш, следва мъмрене, санкция и уволнение".

Наш репортер се свърза с ръководството  на фирма  "Джамбо ЕС Б", за да отрази и другата гледна точка. От фирмата отрекоха тотално всички обвинения и определиха информация от сигнала като абсолютно лъжлива. Бившите служителите дори не са представили фиш като доказателство за отразени глоби.

Дружеството има право да прекратява трудови взаимоотношения, ако служителите не се справят с работата.

От "Джъмбо" изтъкнаха, че са коректен работодател, който плаща реални осигуровки на всички, плюс допълнителни бонуси. Колкото за биометричните данни, които са взимани от служителите, от ръководството твърдят, че нямат представа за какво става въпрос.

В същото време в платформата "БГ работодател" отзивите на бивши служители са покъртителни, като много от тях там застават с имената си, когато обвиняват веригата. Навярно не е случаен и фактът, че от фирмата и в момента набират персонал на няколко позиции, което сигурно говори за голямо текучество при тях.

Виж коментарите (207)
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).