Служители на "Общинска охрана" са помогнали на падналите в Гребната детенце и майка му

Автор: Ивет Калчишкова
Коментари (1)
10:36 / 07.12.2023
4830
Вчера Plovdiv24.bg информира читателите си за инцидент с паднало във водите на Гребната база дете през почивните дни. В социалните мрежи се търси мъжът, помогнал на семейството.  

Ние решихме да се свържем с шефа на "Общинска охрана" Димитър Палашев, за да разберем дали негови служители са оказали помощ на майката.

"Случката е от 3 декември около 14:30 часа, наши служителите, намиращи се на пост в близост до Кулата, са чули викове. При показването им те са видели пред трибуните, че има паднало дете във водата. Възрастта, която те определиха, бе около 7 години.

Притеснена майката е решила да го спаси, следствие на което е влязла във водата. Служителите ни са оборудвани с въжета и пояси за такива случаи и благодарение на тях са успели да извадят бързо детето, а след това и майката.

Своевременно е влязъл и мъж, който е решил да им помогне. Той също е останал във водата, а след това й бащата е влязъл. Единият мъж е излязъл сам, а другият с помощта на служителите ни", каза той.

Той ни сподели, че през нощта между втори и трети декември трима младежи са постъпили по сходен начин и се е наложило изваждането им от водата с помощта на служители от нощната смяна. 

Палашев помоли гражданите да се разходат на Гребната база с повишено внимание и да не стоят близо до водата.

"Декември месец нивото на водата е свалено заради възможни замръзвания и избягването на инциденти. Апелираме гражданите да не минават много близо до водата, защото е много хлъзгаво и стръмно. Лесно се пада и трудно се излиза."

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Станислав Цанов идва в Пловдив, говори и за лошите коментари
Шефът на КАТ Пловдив: Не съм гледал километража на джипа
16 пъти шофьорът на джипа от бул. "Руски" е бил хващан в крачка
Важно за всички родители на първокласници в Пловдив
Имало ли е гонка с полицията при тежката катастрофа с двама загин...
Имало ли е гонка с полицията при тежката катастрофа с двама загин...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).