Словесни престрелки между БДЦ и ББЦ в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:38 / 26.01.2015
7526
Членове на ББЦ масово напускат партията и преминават към БДЦ - това обявиха на пресконференция от Български демократичен център и посочиха, че само в район "Западен" около 100 души ще сменят партията си.

Структурата в "Западен" е най-малката в града, до момента са напуснали единствено председателят на районната организация там и зам.-шефът на структурата в "Централен" - контрираха от ББЦ.

Двете партии събраха представители на пловдивските медии на различни последователни пресконференции.

На първата, на БДЦ, присъстваха пловдивският координатор на "Лидер" Юри Величков, който е и единия от отцепниците от ББЦ, националният координатор на "Лидер" Стилиян Атанасов и градският координатор на "Лидер" Мирослав Каварджиков.

БДЦ се състои от 5 партии - ЗНС, "Лидер", Гергьовден, ССД и Радикали, не се водели преговори с други политически субекти за присъединяване. Въпросът за кандидата за кмет още не бил коментиран, тъй като било много рано. Не се изключвало вероятността да подкрепят бившия кмет на Пловдив и настоящ депутат от Патриотичния фронт Славчо Атанасов, който беше водач на смесената листа с Лидер на предпоследните избори.

От България без цензура обвиниха "Лидер" и Христо Ковачки в купуване на депутатите, влезли в 42-рото НС с платформата на ББЦ. Ковачки се сдоби с лост в парламента, като целта му е да съхрани бизнеса си, който се крепи на държавата. 

"Нямаме нужда от комерсиални хора, не се продаваме, нямаме цена" - обявиха представителите на ББЦ Никола Митев, Дяко Дяков, депутатът Мартин Иванов, Атанас Панчов, Васил Кльонков, Тезджан Наимова и останалите районни председатели на ББЦ в Пловдив.

На въпрос ще напусне ли парламентарната група на БДЦ Мартин Иванов отговори, че тримата депутати от ББЦ не са били притискани от колегите си да гласуват против волята си. ББЦ ще иска промяна в избирателния закон - който напусне партията или парламентарната група, с която е влязал в парламента, да напусне Народното събрание.

ББЦ ще има свой кандидат за кмет на Пловдив, но името му ще бъде съобщено през лятото. На национално ниво няма да се сключват споразумения за предстоящите избори, но структурите по места ще имат пълна свобода да подкрепят подходяща според тях личност.

"Коалицията с "Лидер" беше грешка, призоваваме Радикалите и ССД да помислят къде е тяхното място - те трябва да имат памет, тъй като с "Лидер" винаги са претърпявали крах", казаха в заключение от ББЦ.

На двете пресконференции не стана ясно как БДЦ и ББЦ ще си поделят държавната субсидия. 11 депутати до момента сформират ПГ БДЦ, в ПГ ББЦ остават трима, последният - Ана Баракова, всъщност първа се отцепи и към момента е независима. От останалите партии в НС летели оферти за привличане на детутатите от разпадналата се коалиция.

До месец се очаква и БДЦ, и ББЦ да открият новите си партийни офиси в Пловдив. Сградата на ул. "Цар Асен" 2, която беше ползвана като база за евроизборите и за предсрочния национален парламентарен вот, е освободена, тъй като имала нов собственик.


Източник: ПОТВ

Виж коментарите (0)

Още по темата (486):
20.07.2017 Във Варна глобиха мъж с 1000 лв., гласувал два пъти на парламентарните
избори
31.03.2016 Глобиха студент с 1 000 лв., гласувал два пъти на изборите
28.04.2015 Сметната палата и НАП започват проверки на "България без цензура" и "Атака"
27.04.2015 Фрапиращи несъответствия с партийните пари на Атака и ББЦ
28.01.2015 Любен Дилов-син и Росен Петров ще съдят Николай Бареков
13.01.2015 И Нешка Робева се отрече от Бареков
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).