Словенци, работещи в екотуризма, пристигат в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:36 / 12.10.2011
2488
Специалисти от регион Карст, Словения, работещи в областта на устойчивото развитие на екотуризма, ще гостуват на Съвет по туризъм - Пловдив. Сред тях ще са представители на общини, регионална туристическа асоциация, експерти и предприемачи от екоферми и туристически предприятия. Целта на срещата е запознаване с развитието на туризма в Пловдив и региона и обмен на добри практики. Дискусията ще се състои днес в хотел "Лайпциг", след нея гостите ще посетят Стария град и забележителностите на Пловдив. 

Групата от Словения гостува в страната ни от 08 до 19.10.2011 г. Посещението е резултат от партньорството между РТА "Стара планина" (приемащ партньор за България) и словенската организация ВИТРА - Център за устойчиво развитие Церкница. Осъществява се във връзка с реализацията на проект "Устойчиво развитие на туризма в екорегион", финансиран от Програма "Учене през целия живот", сектор на програма "Леонардо Да Винчи" на ЕС. 

В програмата на групата са предвидени още посещение на Тракийската гробница в Казанлък, НП "Шипка - Бузлуджа", Природен парк "Витоша", Национален парк "Пирин", АЕК "Етъра", АИР "Боженци", Троян, Тетевен, както и участие в Празника на тиквата в Севлиево. 

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).