След публикация в Plovdiv24.bg, Общината предложи работа на пловдивчанина, който лови жаби, за да изхранва семейството си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (32)
12:28 / 05.07.2012
10677
След публикация в Plovdiv24.bg Община Пловдив е предложила работа на Костадин Гелеменов, за когото беше съобщено, че лови жаби, за да изхранва трите си деца и жената, с която живее - Мариела Рахнева.
 
Младият мъж е имал среща със зам.-кмета Георги Титюков, на която са му били предложени два варианта за трудова заетост: или да стане помощник-строител на археологическите разкопки, които в момента се извършват в Пловдив, или да приеме да бъде озеленител в ОП "Паркове и градини". Отделно Гелеменов е споделил, че след излизането на тежката съдба на семейството му в публичното пространство той е получил предложения за работа и от други места.

"След като прочетох във вашия сайт за неприятната ситуация на това пловдивско семейство, се свързах с тях, за да предложа начин за разрешаването на проблема, доколкото това зависи от Община Пловдив", потвърди информацията Титюков.

Припомняме, че от близо четири месеца фамилията дори е на тъмно, тъй като не плаща сметките си за електричество от зимата. Бащата останал без работа и се принудил да лови жаби и да ги продава на различни заведения, за да изхранва децата си.

В най-добрите дни успявал да изкара по десетина лева на ден, колкото да купят най-необходимото. Сега вече и това е невъзможно, тъй като билетът му е изтекъл, а колата - развалена. Единствената възможност за препитание са детските и социалната помощ, които се равняват на 200 лева, а точно толкова е сумата за месечния наем. Костадин работил във фирма за стелажи, но бил съкратен.

Виж коментарите (32)

Още по темата (3):
22.12.2013 Многодетно младо семейство се сдоби с дом преди Коледа
03.04.2013 Суперзвездата Денис Родман дарява 5 000 долара на пловдивско семейство
01.07.2012 Семейна драма в Кючука: Баща лови жаби, за да изхранва децата си
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).