След поредица от ВиК аварии читател пита: А ако стане голяма беля?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
10:57 / 05.08.2015
3078
Не една, а цели четири аварии са се случили вчера в района на кръстовището на улиците "Данаил Николаев" и "Брегалница", съобщава читател на Plovdiv24.bg:

"Здравейте! Предполагам сте разбрали за поредната авария с "античния" водопровод на ул. "Брегалница". Вчера на три пъти извираха гейзери през 10 метра, които повдигаха асфалта и изровиха трап.

Интересното е, че всичко това се случва минути след приключване на поредния ремонт, малко след като си тръгнаха аварийните групи на ВиК. 

Явно старият водопровод на късата улица (цялата е 20 метра) вече е негоден за ремонт и трябва да се подмени с нов (повтарям: става въпрос за 20 метра). 

Страшното е, че по същата улица минава магистралният водопровод от вододайната зона с метални тръби Ф600 мм, които неминуемо корозират от честите аварии на успоредния стар водопровод, който захранва околните сгради. 

Надявам се хората, от които зависи подмяната на този 20-метров участък, да четат Plovdiv24.bg и да решат проблема, преди да е пропаднало някое МПС в образувалите се кухини под асфалта или по-страшното - да корозират и се спукат огромните тръби, чиито дебит може да отнесе и къщи. 

В момента, в който Ви пиша (тоест вчера), ВиК се борят с поредната бликнала река под асфалта на въпросната улица. Вече не знаем към кого да се обърнем, за да се вземат адекватните мерки за решаване на проблема".

Репортер на сайта се свърза с ръководството на ВиК, откъдето увериха, че водопроводът ще бъде изцяло подменен не по-късно от края на септември.

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Откриват най-новата улица в Пловдив
Провериха сигнал срещу любима хижа недалеч от Пловдив
Бойко Борисов със силно обръщение от Пловдив към избирателите
Манфред Вебер от Пловдив: По-силни сме от всякога
Урсула фон дер Лайен цитира Христо Ботев в Пловдив
Росен Желязков: Европа е преживяла най-кървавите и опустошителни ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).