ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
След 23 години чакане: 8 супермодерни нови пожарни получиха пловдивските огнеборци
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:41 / 08.10.2012Коментари (11)15106
8 нови автомобила получиха пловдивските огнеборци, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Пожарните са закупени със средства по Оперативна програма "Регионално развитие" с проект "Модернизация на структурните звена на НСПБЗН-МВР" и бяха представени на официална церемония. 

По време на тържеството кметът Иван Тотев пожела безаварийна работа на пловдивските пожарникари с новото попълнение в автомобилния им парк. Началникът на ОУ ПБЗН Румен Димчев добави, че от 23 години пловдивските пожарникари не са получавали нови автомобили и че сега с тази пожарна техника качествено ще се подобри работата им, след което официално връчи ключовете на колите. 

Осемте нови автомобила са от лек и среден тип, разработени специално за градска среда. Те отговарят на съвременните стандарти и са с ниво на вредни емисии ЕВРО 5. Лекият тип "Ивеко Дейли" превозва 1000 л вода и 100 л пенообразовател, а средният тип "Ивеко Еврокарго" - съответно 3000 л вода и 300 л пенообразовател. Колите са оборудвани с въздушни дихателни апарати, допълнителни качулки за спасяване на хора и други защитни средства. 

Новите коли на практика ще подменят 50% от парка в пожарните служби в Пловдив. На празника присъстваха и старши комисар Тодор Чонов - директор на ОДМВР, областният управител на Пловдив, районни и зам.-кметове, кметове на общини, представители на бизнеса в Пловдив. Тържеството завърши с церемония по изпращане в пенсия на два окичени с балони пожарни автомобила с 37-годишен трудов стаж. Те за последен път напуснаха гаража на управлението за кратка обиколка из близките улици в Пловдив.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+9
 
 
Страхотно!! Време беше,живея до централната пожарна и ми беше много гот като минавах уикенда от там да гледам новите коли,много са добри.Радвам се,че пожарникарите ще се радват на нова техника,беше ми много тегаво да гледам как потеглят със 30 годишната ТАТРА или ЗиЛ-ка и през има-няма седмица да гледам как идва екип да ги оправя.Вече няма лете-жега,зима-студ,сега с тези климатици ще им е и по-комфортно,заслужават го да са им честити.Само си мисля нямаше ли да е и по-добре да се купят няколко пожарни със стълби за високи сгради (1-2,защото Пловдив не е като Дубай да няма сграда под 100м),за да се смени и Магируса с по-нова техника.Добре ще е също старите пожарни да не се предават за скрап ами да се изпратят в някое по-малко населено място или населено място в близост до пресечен терен,за жалост лятото има голям бум на пожари в планината,пък и ЗиЛ-ките бяха в доста прилично състояние предвид годините си,а са идеални за пресечен терен,там където,доста от новите камиони биха заседнали,пък новите пожарни едва ли са и пригодени за такъв път,руското си е руско все пак ;д
+4
 
 
Нека да даде Господ дай боже със старите автомобили да си отидат и старите началници на 4 те служби заедно със треньора които онищожи пожарната Румен Димчев и я превърна във спортно училище където спортистите идват да тренират не да гасят пожари за да пълнят на някой хора джобакоито забравиха от къде идват и не се знае до къде ще стигнат както във МВР така и във пожарната влизат от година на година по никадърни кадри но това е изборът на Румен Димчев истинските пожарникари останаха малко и някои от тях където ни им оттърват ги изпратиха във Садово Съединение за да ги прогонат или да напуснат НО ГОСПОД ГЛЕДА !!!
на 08.10.2012 г.
+4
 
 
Честито! Старите автомобили е хубаво да не се предават за скрап а да се пребоядисат и или в някое по отдалечено място или в музея на социалистическото време или както там се казва.
+8
 
 
Такива автомобили ще има във всички по-големи градове /общо 42 броя са/.
+8
 
 
Браво!!! Пловдив ще има най-модерната пожарна ми се струва :)) Изглеждат много добри, дано да не им се налага да излизат от гаража.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: