Славчо: Тотев, ако ти е чиста съвестта, нека отворим всички чували!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
12:46 / 10.11.2011
6632
Призовавам Иван Тотев, ако му е чиста съвестта, самият той да пожелае отварянето на всички чували с бюлетините от изминалите избори, заяви днес на извънредна пресконференция екскметът на Пловдив Славчо Атанасов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Ако иска името му да е чисто и да управлява града без съмнения, това най-малко e един морален акт от негова страна, допълни още Атанасов.

Тези негови думи, подкрепени от председателя на "воеводите" Петко Атанасов, д-р Лилия Учкунова и Бойко Ватев бяха провокирани от случилото се вчера при отварянето на чували в две изборни секции, при които се е установило несъответсвие между извлеченията на застъпниците и между официалните протоколи.

Д-р Учкунова е присъствала на съдебното заседание на стартиралото вчера дело за касиране на изборите за общински съветници. Жалбата по това дело е била подадена на 1-ви ноември от политическа партия "Лидер" с аргумента, че в изборния ден на 23-и октомври е имало гласове за партията, които не са отчетени като действителни или въобще не фигурират в протоколите. Тя поясни, че при ръчното преброяване е установено, че "Лидер" има 5 действителни бюлетини, а в протокола е записано нула.

"Затова настояваме да се отворят чувалите от всичките изборни секции, тъй като смятаме, че така е най-справедливо. Щом такива несъответствия има в две секции, е твърде вероятно да ги има и в останалите", каза Славчо Атанасов.

Стана ясно, че ако очакванията на ВМРО-НИЕ се сбъднат, а именно съдът да не разпореди отварянето на всички чували, те ще обжалват във ВАС. "Воеводите" споделиха своите притеснения относно това как в момента се съхраняват тези чували и дали няма да има манипулация върху тях.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ

Виж коментарите (14)

Още по темата (764):
08.10.2012 ГЕРБ отваря нова страница в Калофер
08.10.2012 Румен Стоянов спечели частичните местни избори за кмет на Калофер
03.10.2012 Искра Радева: Подкрепете Лалка Драгоева за кмет на Калофер
28.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
27.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
20.09.2012 Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Калофер Лалка Драгоева се срещна с пенсионери
Още новини от Новини от Пловдив:
Богата културна програма, кебапчета и бира в парк "Лаута"
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).