Славчо Атанасов: Наесен, като стана кмет, ще намаля данъците!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (42)
17:11 / 07.04.2015
8455
"Повече от 700 души преминаха през приемната ми за тези шест месеца като народен представител - част от тях с личните си проблеми, други с обществени. Основният въпрос на всички обаче беше - "Какво правим с високите данъци и такси в Пловдив? Трудно се издържа". 

По тази причина възложих на общинските ни съветници да внесат отново в ОбС предложението за намаляване на основните местни данъци и такси до нивата им от 2011 г." Това заяви на пресконференция днес народният представител от Патриотичния фронт Славчо Атанасов
 
Депутатът и кмет на Пловдив в мандат 2007-2011 призна, че не е оптимист за това, че предложението ще бъде прието от управляващите. 

"Затова - поемам ангажимент пред пловдивчани, ако този наболял за хората в Пловдив проблем не бъде решен днес - да бъде решен наесен със сигурност", заяви Савчо Атанасов. 

По думите му в момента пловдивските граждани и пловдивският бизнес плащат непосилни такси и данъци, и въпреки многократните им увеличения, градът не се развива по-добре. 

Народният представител посочи, че в момента някои от данъците в Пловдив са по-високи дори от тези в София. 

"Пловдив от най-социалния град, какъвто беше определен от синдикатите, се превърна в град с едни от най-високите данъци. Ето защо, ние поемаме ангажимент да върнем нивата на таксите и данъците от 2011 г. - безплатни детски ясли, такса за детска градина в размер на 35 лв., вместо сегашните 50 лева, намаляване на данък сгради и такса смет, по-нисък данък за МПС. Само по такъв начин ще даден глътка въздух на гражданите и на бизнеса. Ние сме управлявали града с по-ниски данъци и сме показали, че такава политика е възможна", добави народният представител.

"Партии от Реформаторския блок приветстват идеята за намаляване на данъците. А и философията на дясното управление е свързана с разумна данъчна политика, която да остави на хората повече свободен финансов ресурс. Това, което виждаме обаче е как Иван Тотев непрекъснато вдига данъците и в същото време говори за дясно управление", заяви общинският съветник Илко Илиев

Това, че в приемната на Славчо Атанасов хората масово поставят въпроса за високите данъци, това, че въпреки високите данъци, градът не се развива по-добре и дори бюджетът не е по -голям - сравнението показа, че Славчо Атанасов е управлявал с 38 млн. лв. в повече, ни накара да поставим въпроса на дневен ред отново", добави Илко Илиев.

Виж коментарите (42)

Още по темата (892):
10.05.2023 Пепа Деведжиева: Разкритията на Чингарова са след дъжд качулка
09.05.2023 Предсeдателят на РИК-Пловдив за думите на Чингарова: Не трябва да се допускат подобни внушения
09.05.2023 Бивш председател на ОИК: Твърденията на Чингарова са абсурдни
09.05.2023 Районна прокуратура Пловдив се самосезира, започва проверка
09.05.2023 Освободен зам.-кмет на "Централен" разбуни духовете с обвинения за фалшифицирани избори в Пловдив
15.10.2019 Мирно и кротко: Последната сесия на ОбС Пловдив свърши за 20 минути
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).