Славчо Атанасов: Детските градини няма да затварят

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:10 / 08.09.2010
1853
Във връзка с изнесената информация за ремонтите в пловдивските училища кметът Славчо Атанасов заяви следното: "Мога да посоча дузина училища в областта с външни тоалетни, в които даже няма течаща вода и канализация. Да не говорим за други битови екстри. Още през юни беше ясно, че делегираните бюджети няма да стигнат в някои пловдивски училища и приоритет на директорите им беше да търсят варианти за текущите си ремонти, защото основните ремонти се поемат от общинския бюджет.

Общината по закон не може да даде средства за текущи реконструкции като тоалетните например, защото те са делегирани на директорите и това е ясно абсолютно на всички, с изключение на РИОКОЗ. Въпреки закона, от там въртят една и съща развалена плоча защо общината не извършвала тези ремонти. Пак повтарям, това не е задължение на общината, която се грижи за основните ремонти и капиталовите разходи.

Такива големи обновявания направихме вече в Математическа гимназия, СОУ "Димитър Матевски", Езикова гимназия "Иван Вазов", чието общежитие след ремонта изглежда като скъп хотел. В много от училищата директорите се справят умело с разпределянето на делегираните си бюджети и там малките ремонти са направени прекрасно. За съжаление в други училища положението не е розово и пари за ремонти не им достигат. Сигурно обаче РИОКОЗ утре ще решат да ме глобяват и за изгорелите крушки по училищата. Няма лошо в това, аз не се притеснявам да поема глобата им даже и за разкопаните дворове.

Не виждам защо от РИОКОЗ се опитват да създават истерия във връзка с дворовете на детските градини, след като многократно вече съобщих, че общината спешно ще ги обезопаси и градините няма да бъдат затваряни. Комисия вече е огледала десетте места, които са в ремонт и от утре започва заравняването и обезопасяването там. Проблемът, създаден от тази некоректна фирма, е достатъчно сериозен, за да се нагнетява допълнително напрежението там. Разбирам, че от РИОКОЗ търсят евтина популярност и се опитват да помогнат в кавички на Пловдив, както правят и всички останали държавни институции напоследък и все търсят под вола теле, както с булевард "Руски". Чудя се само защо тръгнаха да затварят едва днес, когато временно решение на проблема вече е намерено, къде бяха миналата седмица и защо не проверяваха тогава? По този начин проблемите не се решават. Затова съм наредил от утре в десетте градини да започне обезопасяването на детските площадки и не е нужно децата и родителите да бъдат наплашвани излишно!"

Виж коментарите (0)

Още по темата (54):
11.11.2014 Фирма иска 63 бона за калпав ремонт на пловдивско училище
20.08.2013 Съдът отхвърли иск за 1 млн.лв. срещу община Пловдив
25.07.2012 Спешно стартира ремонтът на ЦДГ "Осми март"
01.12.2011 Детските градини в Пловдив - с делегирани бюджети
28.06.2011 Отварят 4 нови групи към детските градини в "Тракия"
27.01.2011 12 детски градини в Пловдив с ремонтирани и оборудвани дворове
Още новини от Новини от Пловдив:
Военни демонстрираха различни техники и тактики в Пловдив
Малшанс споходи десетки пловдивчани
2130 пловдивчани имат възможност да изпитат напълно непозната тръ...
Започна транспортирането под полицейски съпровод на машините за г...
На 27 км от Пловдив: Едно от най-уникалните места на света с крис...
В Пловдив отпразнуваха края на 17-годишна сага по нетрадиционен н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).