Славчо Атанасов: Ако съборят Бетонния мост, ще трябват хеликоптери!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
16:52 / 13.12.2019
12759
Народният представител от Пловдив и председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов зададе парламентарен въпрос на министъра на транспорта Росен Желязков във връзка с предвиденото премахване на Бетонния мост в Пловдив. Съоръжението е ключово за жителите на район "Южен“, които са 103 хиляди души.

Това е един цял областен град. В момента движението сутрин и вечер в пиковите часове е сериозно затруднено, тесните улици са задръстени, представете си какво ще стане, когато Бетонния мост бъде премахнат, коментира Славчо Атанасов.

Подходите към района в момента са само три. Ако съборят моста, ще останат два, но те се намират в другия край на "Южен“. Това още повече ще затрудни трафика. Хората с хеликоптери ли трябва да се придвижват, г-н министър, допълни още Атанасов.

В своя отговор министър Росен Желязков подробно изброи какви процедури са проведени и какви договори са сключени между Община Пловдив и НКЖИ. Министърът подчерта значението на предвидените за изграждане нови съоръжения – пробив под Централна гара и връзката "Модър - Царевец“, обясни, че премахването на Бетонния мост е необходимо заради недостатъчната му височина, което е сериозна пречка за преминаването на електрическите влакове по изграденото с европейски средства високоскоростно железопътно трасе. Заради моста, локомотивите се налагало да се движат бавно и със свалени пантографи.

На конкретните въпроси в парламентарното питане: "Какви мерки ще предприемете, за да направите възможно запазването на това ключово за града ни съоръжение?“ и "Ще поемете ли официален ангажимент пред пловдивчани за запазването на Бетонния мост?“ Росен Желязков не даде конкретен отговор и не пое никакъв ангажимент.

Министърът на транспорта не пожела да се възползва от правото си на дуплика към забележките на народния представител Славчо Атанасов за липсата на ясен отговор и конкретен ангажимент за запазването на Бетонния мост в Пловдив. Има такава възможност, според строителни инженери и архитекти е възможно съоръжението да бъде повдигнато, а не разрушавано, допълни още Атанасов.

Виж коментарите (12)

Още по темата (260):
16.04.2024 Труд кипи по новите коловози на Централна гара Пловдив
15.04.2024 Районът около гарата абсолютно неузнаваем заради пробива
15.04.2024 Първо в Plovdiv24.bg: До края на април издават строителното разрешение за демонтажа на Бетонния мост
15.04.2024 Ексклузивно: Кметът на Пловдив подписа споразумението за имотите на НКЖИ и
БДЖ
09.04.2024 Доц. д-р Костадин Кисьов: Няма основание да се смята, че около гарата в Пловдив има археология
09.04.2024 Депутат заговори за археология под Централна гара в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).