Слагат камери в личните автомобили на полицаите, за да снимат катастрофи в Пловдив!

Автор: Мария Морунова
Коментари (35)
08:45 / 23.07.2015
8382
Община Пловдив смята да оборудва 60 лични автомобила на служители на полицията с камери, които да заснемат катастрофи и нарушения по пътя, научи репортер на Plovdiv24.bg.

Зам.-кметът Александър Държиков обясни, че е проведен разговор с ръководството на ОД на МВР Пловдив и е постигнато споразумение за съдействие от Общината.

Предложението на пловдивската полиция е да бъдат оборудвани 60 лични автомобила на служители на полицията. 

Камерите в тези коли ще могат да заснемат произшествия на пътя, докато униформените отиват на работа например или след края на работния ден.

Сумата, която ще е необходима за тази цел, е между 3 и 5 хил. лева. В момента от полицията разучават цените на подобни камери.

"Ние като община няма проблем да отделим тази сума, да оборудваме тези автомобили и да ги предоставим като дарение на полицията", коментира зам.-кметът.

След като Общината получи информация колко точно средства от цитираните между 3 и 5 хил. лева ще стигнат за оборудване на по 10 автомобила във всеки район на служители на полицията, тя ще мине през гласуване в ОбС.

Това ще подобри работата в посока повишаване наказателната дейност на водачите на пътя, които извършват нарушения. Продиктувано е като резултат от дискутираните в последно време мерки за подобряване на безопасността на пътя, именно чрез поставяне на камери в частни автомобили.

И нещо много важно, записите ще могат да се използват като доказателства. Тоест тези записи от камерите в частни автомобили след предоставяне на съответните служби на МВР могат да се използват като доказателства за налагане на предвидените от закона наказания.

Припомняме, че Българската асоциация на пострадалите при катастрофа започнаха инициатива "Шофирай с камера".


Виж коментарите (35)
Още новини от Новини от Пловдив:
От ЕВН са изпратили заявление за нови цени на парното в Пловдив
"Мис България - Пловдив" 2024 е свикнала с нощните смени, работи ...
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност в Пловдив
Майката на оцелялата от катастрофата на "Руски": Стана чудo!
Обилни валежи в Пловдив за сряда
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).