Синът на известен транспортен бос се измъкна

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
08:37 / 08.03.2022
19769
Прокуратурата в Пловдив е прекратила наказателно производство за подкуп срещу сина на Ангел Батаклиев, научи Plovdiv24.bg. Отменена е и паричната му гаранция за 1500 лева, с която той бе освободен, след задържане от 24 часа.

Според постановлението на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура, обвинителната теза не е доказана по несъмнен начин. Нещо повече, доказано е, че парите, които синът на Батаклиев подал на полицаите, за да се реши проблема "по друг начин“, не били предназначени за подкуп, а били останали в плика, без той да знае какво има в него и без да има намерение да ги дава.

И от записа от видеонаблюдението се виждало, че пликът е затворен и не се подават банкноти от него. Всичко това пораждало съмнения, според прокурора, в достоверността на деянието. Батаклиев-син обяснил пред прокурора, че не е знаел за тези пари, а мислел, че подава само документите от застраховката, които полицаите му поискали.  

Единият от полицаите обаче твърди в показанията си, че, подавайки плика, Батаклиев е казал, че вътре има "нещо" за тях. Другият не потвърждава това.

На 23 март 2021 година двама полицаи от "Пътна полиция“ Пловдив спират за проверка автомобил "Мерцедес“, собственост на транспортния бос Ангел Батаклиев, управляван от неговия син Красимир.

Проверката става в Пловдив, на бул. "Цар Борис Трети Обединител“, северно от Тунела, около 19.30 часа. Полицаите поискали от лицето изискуемите документи – свидетелство за управление на МПС, талон, застраховка "Гражданска отговорност", но младият мъж казал, че не е налице документа за застраховка "Гражданска отговорност“, като попитал полицая, който иска документите, не може ли да се оправят нещата по "друг“ начин.

Репликата била дочута и от втория полицай. Проверяващият обаче категорично отказал и седнал в полицейския автомобил, за да състави акт. През това време до прозореца се приближил синът на Батаклиев и подал плик, от който се подавали три банкноти по 10 лева. Другият полицай обаче твърди, че банкнотите не са се подавали. Репликата на Красимир Батаклиев била: "Това е за вас“

Обясненията, които Красимир дал в прокуратурата били, че колата е била ползвана от баща му и него за пътуване до Турция предишни дни, като посочил и конкретна дата, и това са пари, останали от пътуването, когато на границата бил извършен превод на документите на турски. Тези пари били за заплащането на превода. Той не знаел за тях. В момента на проверката на пътя Красимир се обадил на баща си и той му казал къде се намира плика със застраховката. Този плик именно той подал на полицаите, но не знаел, че в него има пари.

Прокуратурата е изискала справка за извършено пътуване зад граница, както и запис от видео наблюдение на проверката на полицаите и така стигнала до извода, че няма извършено престъпление, без дори да заведе дело за това.

Решението на Окръжна прокуратура за отпадане на обвинението е от 18.11.2021 година. Имало е и едноседмичен срок за обжалване.

Остава неясно все пак подкупвал ли е наистина Красимир Батаклиев полицаи. И ако да, как така наказателното производство е прекратено. Интересно е още да разберем дали Апелативна прокуратура, като по-горна инстанция, е обжалвала това постановление, или също е приела, че няма извършено престъпление.

Виж коментарите (12)

Още по темата (11):
21.02.2023 Синът на Батаклиев бе признат за невинен
18.01.2023 Видео показа как Батаклиев подава на полицай папка с документи и 30 лв.
вътре
08.12.2022 Батаклиев за подкупа на полицаи: Не знаех, че в плика има пари! В бързината не видях
07.11.2022 Обвиненият за подкуп на полицаи Батаклиев към Plovdiv24.bg: Не се занимавайте с глупости
28.09.2022 Синът на известен бизнесмен е предаденият на съд
28.09.2022 В Пловдив арестуваха един от най-неизрядните шофьори
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).