Сигнал за мъртва риба ядоса служители на РИОСВ Пловдив

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (0)
15:16 / 01.11.2019
5673
На спешен сигнал 112 бил получен сигнал затова, че в река Чая имало наличие на умряла риба. От РИОСВ Пловдив изпратили екип за проверка и се оказало, че сигналът е грешен, санкционирали мъжа, пуснал информацията, научи репортер на Plovdiv24.bg.

На 28 юли миналата година главен експерт от РИОСВ - Пловдив получила сигнал от телефон 112, че в река "Чая“ преминаваща през района на Бачково има наличие на умряла риба. За проверка на сигнала бил сформиран екип, който пристигнал след около час в Бачково,  в близост до ресторант "Рибарник“. Служителите били посрещнати от лицето, подало сигнала  и Христо Калчев, кмет на село Бачково.

Проверяващите извършили обследване на река "Чая“ по цялото й протежение и не била открита умряла риба. Освен това били взети проби от водата, чиито по-късен анализ не установил отклонение от нормалните стойности на водното тяло.

Няколко дни по-късно подразнен директорът на РИОСВ изпратил писмо до дирекцията на МВР Пловдив за неверния и заблуждаващ сигнал на телефон 112.

Материалите по случая били изпратени в РУ Асеновград, откъдето извършили повторна проверка. През март тази година получили копие от записи на подадения сигнал, след което съставили акт от  на човека подал сигнала за подаване на грешна информация на спешния телефон.

Подателят на сигнала решил да обжалва глобата от 200 лева в Районен съд Асеновград. Магистратите уважили жалбата и му отменили санкцията, защото наказателното постановление било написано в отсъствие на свидетелите и нарушителя.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).