Сигнал: В сила е стара схема за начисляване на сметки, пазете се!

Автор: Симона Димитрова
Коментари (3)
12:25 / 14.12.2022
39383
Читател на Plovdiv24.bg подаде сигнал относно схема която вилнее чрез мобилния оператор А1 за начисляване на телефонни сметки на потребители, а според него абонираните потребителите с есемеси на стойност 5лв без ДДС не могат да се откажат. 

"Здравейте. Обръщам се към Вас относно стара схема за начисляване на сметки чрез смс-и, през мобилния оператор А1.

Телефонът, който се ползва от малката ми дъщеря, за изминалия месец има начислени 4 бр смс-и към специален номер (поне така е записано във фактурата) на цена всеки 5 лв без ДДС.

Най-вероятно е натиснала някаква реклама, след което получава съобщение на което отговаря. Номерът от който получава нежелано съобщение е 145456.

След разговор с оператор от А1, при споменаване на въпросния номер от моя страна, операторът ми каза че веднага ще ми изпрати координати на фирмата към която са таксувани съобщенията.

Фирмата е "NTH Медия България". След направена проверка в интернет от моя страна се оказа , че тази схема действа от години . В интернет пространството има доста коментари за този вид измама с въпросната фирма, като единствено номерата на нежеланите съобщения за различни. И въпреки , че има становище на ВКС, както и предписание към А1 за спиране на тази услуга , всичко си продължава по старо му.

Надявам се това да достигне до повече ваши читатели. За пореден път някой гази разпоредби, предписания и закони и продължава да си работи необезпокоявано, въпреки това."

Наш репортер се свърза с централата на А1, от която обясниха че до сега не са получавали други сигнали за въпросната фирма и абонамент

"Фирмата може да е един от нашите подизпълнител, но потребителят трябва да се свърже с централата и да предостави своите данни за да разследваме случая. Към нас не са идвали подобни сигнали за конкретната фирма, и принципно потребителят може да се откаже по всяко време от подобни абонаменти, след като отговори на номера на абонамента.

Абонамент към подобни номера може да се извъши само след отговаряне на потребителя, невъзможно е да се направи абонамент към такива фирми, ако няма отговор към съобщенията на фирмите от страна на потребителите".

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив водят тримата, измамили жени с над 30 000 лева
Пловдив почернява от полиция
Вход свободен в Музея на авиацията за Деня на храбростта
Професорка осъди УХТ за дискриминация
Кои легенди от музикалната индустрия пристигат в Пловдив и тази г...
Ръст на населението в Пловдив и областта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).