Сигнал: Неадекватни знаци за предимство и паркиране на улица в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
09:49 / 08.11.2021
5988
Неадекватни знаци за предимство и паркиране са поставени на ул. "Барикадите" №6 в Пловдив, твърди читател на Plovdiv24.bg. "Здравейте, пиша на вашата водеща пловдивска медия по повод неадекватно поставяне на пътни знаци на общинския път до комплекс "Олимпия" на ул. "Барикадите" №6 в Пловдив, район "Северен".

Прилагам снимки, които онагледяват проблема със знаците. На едната снимка се вижда, че за една посока са поставени едновременно отдясно пътен знак Б2 "Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство“, а отляво пътен знак Б3 – "Път с предимство“, което създава абсолютно объркване и възможности за катастрофа. Вероятно знакът отляво Б3 "Път с предимство“ е поставен на грешната посока, като вместо това трябва да е завъртян 90 градуса по посока на часовниковата стрелка. На втората снимка се вижда как така поставения знак Б3 "Път с предимство“ пречи на видимостта към другите поставени знаци.

Така поставени двата знака забраняват напълно паркирането на автомобили на общинската(!) глуха улица, която е достатъчно голяма за паралелно паркиране срещу паркинга със скоби на комплекса, без да се пречи на никого, като по този начин се осигуряват допълнителни около 10 паркоместа за живущите. На снимките се вижда колко много място има и как никой не пречи на никого чрез паркиране по този начин, макар че има няколко спрели на "забранено" автомобила.

Освен това, тази забрана утежнява паркирането и на живущите във всички съседни сгради, тъй като новодомците от новия комплекс решават да паркират в съседските паркинги. Вижда се на последната снимка, че някой е сложил табелки на лампите "забранено е паркирането", което изглежда като целенасочена схема на инвеститорите в сградата да си продадат паркоместата, в ущърб на всички живеещи наоколо.

Моля ви да дадете публичност на този казус, с надеждата да бъде възможно паралелното паркиране в глухата уличка, както и да се оправят знаците за предимство по такъв начин, че да не се създава опасност за движението от объркването кой всъщност е с предимство на излизане от нея. Благодаря ви много за отделеното внимание и се надявам да има благоприятно решение на казуса".

Виж коментарите (3)

Още по темата (229):
27.04.2024 Нов паркинг ще бъде изграден в Пловдив
14.03.2024 Пловдивчанин: Този е наследник на хан Крум
13.02.2024 Сигнал: Плащаш едно паркомясто, а получаваш три
28.01.2024 Ще бъде ли решен въпросът с паркирането в "Центъра", кметът обеща
20.01.2024 Пускат на търг 3 дка в "Тракия", ще правят временен паркинг
19.01.2024 Пловдивчанин: Наглостта расте с всеки изминал ден
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).