Ще ремонтират 171 км републикански пътища в Пловдивско

Автор: Диана Бикова
Коментари (1)
14:21 / 14.01.2022
19999
На сайта на Агенция "Пътна инфраструктура" е публикуван проект на програмата за ремонти на републиканските пътища в страната за 2022 г. Предвижда се да се ремонтират над 3100 км от пътната мрежа, а необходимото финансиране от 2.8 млрд. лв. ще дойде от държавния бюджет и приходите от тол таксите. За Пловдивска област е предвидено да бъдат обновени 171.357 км, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Тази година трябва да се направи основен ремонт на главен път I-8 от Пловдив до административната граница с Хасковска област и на пловдивския участък на прохода Кърнаре - Троян II-35 от село Кърнаре до административната граница с област Ловеч. 

Текущи ремонти ще има по път II-64 Пловдив - посока с. Труд до магистрала "Тракия", III-805 от кръговото на Пазарджишко шосе до магистрала "Тракия", III-862 Пловдив - Лилково, III-667 Асеновград - Първомай, III-861 от Юговското ханче на главен път Асеновград - Смолян до края на административната област Пловдив след село Здравец. Планиран е и превантивен ремонт на жп надлеза преди село Йоаким Груево.

Цитираните участъци са предвидени за спешен ремонт. До края на януари гражданите могат да дадат свои предложения за включване и на други пътища в списъка, по които те пътуват и смятат, че са в тежко състояние.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанка: Такива комплексари със спортни екипи и бръснати гла...
Репортерка на bTV излезе да пазарува за Великден в Пловдив, показ...
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Ето на това се казва нахалство
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).