Ще помогне ли подробният разказ на Мария за разплитане на двойното убийство?

Автор: Мариана Панчева
Коментари (5)
19:50 / 18.04.2018
23731
Часове продължи разпита на Мария Рекина, един от ключовите свидетели по делото за убийство на Цветан и Божура Караджови, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Жената е тъща на Венцислав Караджов - обвиняем за разстрела на родителите си. Случаят потресе Пловдив преди две години - всичко по темата ТУК!

Преди пенсионирането Божура работила в шивашка фирма, а Цветан бил строителен работник, разказа в съдебната зала Рекина. Тя познавала семейството и отпреди сватбата на младите, защото живеели в един вход.  Но и след като Венцислав и дъщеря й се взели, не се стигнало до по-близки отношения с новите роднини. Старите Караджови били дистанцирани, при срещи си говорили общи неща. В къщата на ул. "София", където пенсионерите намериха смъртта си, влизала рядко, не я и канели.

Факт е обаче, че Рекина не се задържала много в Пловдив. Тя сподели, че от 1995 година работи в Гърция, връщала се за кратко всяка година. Прибрала се окончателно в България чак през март на 2016-та, след като приключил договорът за последната й работа, но през септември същата година отново заминала за южната ни съседка. 

Венци и Каля сключили брак през 1999-та година. През 2001 Караджов заминал за Англия, където работил като дърводелец. През същата година съпругата му Каля родила. След това - заедно с бебето, тя също заминала за Острова. Средата не подействала добре на момченцето и Каля го връща в България, за да живее при баба си и дядо си на ул. "София". През 2005 година младите се завърнали окончателно. Известно време Караджов работил по строителството на хотели в Банско и по морето, бизнесът обаче замира и той отново се обърнал към професията, която практикувал преди това – полицейската.

По впечатления на Рекина отношенията между баща и син Караджови отначало били добри, дъщеря й Каля също не се е оплаквала от Божура и Цветан, които се грижили за внука си, помагали. Но в последствие станало ясно, че проблеми има и те са във връзка с имота и къщата на ул. "София". Младите я чувствали като своя, макар по документи да се водила на Цветан Караджов. 

"Разбрах, че заради проблеми с родителите на Венцислав ситуацията се е изострила и това оказало сериозно влияние на детето", разказа тя. Момчето получило нервно разстройство, амнезия, дори постъпило в болница и тогава семейството решило да се махне от ул. "София".

Така от 2014-та година Венцислав и Каля живеят в апартамента на Рекина на ул. "Йордан Гавазов". През 2016-та – годината на убийството, младите нямали контакти със старите, до къщата на ул. "София" отивали да хранят кучето или когато им потрябва нещо от покъщнината и дрехите, останали в този дом, тъй като в апартамента нямало достатъчно място.

През 2016-та Рекина не се е засичала със старите Караджови, не ги е и виждала. За това до каква степен са влошени отношенията им с младите, тя успяла да разбере от два записа, които Венци и Каля й показали – на единия било документирано скандал за сметка за ток, при който Божура настоявала Караджов да я плати, макар да не живее в къщата и нищо да не се води на негово име; вторият е запечатал грозни сцени на обиди към дъщеря й – свекървата наричала Каля ку*ва и проститутка.

"Била съм свидетел на неприемливото отношение на Цветан към дъщеря ми – няколко дни, след като се роди детето, свекърът избухнал срещу Каля заради името. Явно беше подразнен, че не е кръстено на него. Казаха, че това е конско име, че детето няма да си го обича." Тогава пак я обидили на проститутка. Каля и Венцислав пък правили записите, защото смятали, че никой няма да повярва за отношението на възрастните хора към тях.

А зет си Рекина описа с думите: "С него не съм имала проблеми, спорове и пререкания. Като зет се държи добре. Като съпруг се държи добре. Обича и държи на семейството си. Обожава детето си. Като професионалист се справя с работата си".

Виж коментарите (5)

Още по темата (107):
11.10.2023 Посякоха бивш полицай за двойно убийство в Пловдив!
30.05.2023 Експолицаят, обвинен в убийството на родителите си, се появи с нова
визия
18.04.2023 Експолицаят Караджов в съда: Говорим си на година по лъжичка, а упорито не се обръща внимание на защитата ми
18.04.2023 Едно от най-мистериозните двойни убийства в Пловдив отново влиза в съда
21.03.2023 Не Караджов, а наркомани може да са убили родителите му
23.02.2023 Адвокатката на експолицая Караджов, обвинен за убийството на родителите му, очаква интересен развой по делото
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).