Шофьор на такси: Видях силует, набих спирачки, блъснах го и той падна

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
07:58 / 28.01.2021
20938
Таксиметровият шофьор Иван Кузов, блъснал фатално пешеходката Анка Ангелова през 2018 година, се изправи отново пред съда, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

"На 22 май около 20:30 часа мисля, че беше, получих заявка от диспечер и отидох да я изпълня. Взех едно момче и тръгнахме към "Кършияка". Излязох на булевард "Източен", наредих се във втората лента, за да премина булевард "Княгиня Мария Луиза". Когато светофарът светна, всички коли тръгнахме. На 15-20 метра пред мен видях силует, имаше големи дървета и дясното платно не беше много осветено. Инстинктивно натиснах спирачки, след което видях силуета пред мен, бутнах го и той падна", това разказа в обясненията си в съда обвиняемият за трагичната случка. 

На 41-годишният Иван Кузов е повдигнато обвинение за това, че на 22 май 2018 г. в Пловдив, малко преди 21:50 часа, при управляване на таксиметров автомобил "Шкода Фабия“ е нарушил правилата за движение, движил се е със скорост около 57 км/ч, като по непредпазливост е причинил смъртта на 74-годишната Анка Ангелова. Жената, която била глухоняма, пресичала булевард "Княгиня Мария Луиза", тичайки извън пешеходна пътека.

Вчера той говори за първи път за инцидента, на предишното заседание не призна вина и делото тръгна по общия ред с разпит на свидетели. 

По думите на Кузов, след като блъснал Анка, слязъл от таксито и я видял да лежи на асфалта, облечена в тъмни дрехи. Проверил пулса й и дали диша. Помолил хората, които се струпали около мястото, да му дадат нещо, което да сложи под главата й. 

"Дойде полицейски патрул, а после и линейка. Попитах лекарите за състоянието й, а те казаха, че била контактна и изглеждала добре, била глухоняма", обясни още подсъдимият.

При разпита на вещите лица защитникът на Иван  -адвокат Атанас Петров, заяви,  че 10 от ребрата на Анка не били счупени по време на ПТП-то, а по време на сърдечния масаж, заради което имаше възражения по медицинската документация. Адвокат Петров засипа едно от вещите лица с въпроси в опит да докаже твърдението си. Прокурорът обаче възрази, защото трябвало да се гадаят определени хипотези, които не са свързани конкретно със случая. След което съдът отхвърли въпросите на адвоката. Делото ще продължи с разпит на свидетели.

Виж коментарите (1)

Още по темата (2):
25.03.2021 Осъдиха таксиметров шофьор, причинил смъртта на пияна пешеходка
17.08.2020 Таксиметров шофьор, убил пешеходка в Пловдив, се изправи пред съда
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).