Шестокласници откриха много сходства между Пловдив и Варна

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:18 / 18.11.2019
2234
Ползотворни и вдъхновяващи – така участниците от ОУ "Цар Симеон I“ - Варна, СУ "Св. Софроний Врачански“ и ОУ "Екзарх Антим I“ от Пловдив оценяват работните срещи, осъществени в мобилността по Национална програма "Иновации в действие“. Варненското училище бе домакин на тридневна визита за обмен на идеи, опит и иновативни практики.

Началото на сътрудничеството бе поставено през октомври в Пловдив. Програмата дава възможност партниращите училища да създадат култура на училищните иновации в страната, да популяризират своите нововъведения и се учат едни от други.

Гости и родители наблюдаваха две открити практики, с които бе финализирана проектно-изследователска дейност: "Общество и родина“ с ученици от III клас и " Моят древен нов град“ с ученици от VI клас и екип на ОУ " Екзарх Антим I" от Пловдив.

Креативно и критично мислене, умения за аргументирано решаване на познавателни и практико-приложни проблеми демонстрираха учениците от ІІІ клас. Атрактивни идеи как да представим България намериха израз в изработени от децата постери с природни и исторически забележителности; в пъстротата на българската шевица, изработена с помощта на компютър; в кулинарна карта за характерните български ястия и рецепта за сладолед с цветовете на българския трикольор.

Шестокласниците откриха много сходства между Варна – европейска столица на спорта и Пловдив – европейска столица на културата, като градове с древна история и динамична съвременност. Всеки екип презентира своята креативна идея, използвайки дигитални инструменти и облачни технологии.

ОУ "Цар Симеон I“ представи иновацията си "Училище за успешни личности“, а гостите от Пловдив споделиха стъпки при осъществяване на " Протокол за посещение на културно - исторически обекти“ и "Матрица за посещение в клас – инструмент за планиране на работата в екип“.

В края на срещата всички участници се обединиха около идеята, че училищата имат много сходства, общи интереси, визия за бъдещото развитие и много ентусиазирани учители, които обичат предизвикателствата. И без съмнение, поставено бе началото на полезно и трайно сътрудничество.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).