Шест книги получават финансова подкрепа от община Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:12 / 09.10.2018
2245
Шест книги получават финансова подкрепа от Община Пловдив след проведения конкурс по Компонент 4 "Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“ от "Наредбата за реда и условията за финансиране на инициативи в сферата на културата“, част от Календара на културните събития на Община Пловдив.

Комисията, съставена от изтъкнати пловдивски творци одобри финансирането на две от най-популярните книги, посветени на града от Никола Алваджиев – "Пловдивска хроника“ и "В сенките на древния Пловдив“. И двете произведения ще бъдат финансирани с 3500 лева всяко. Със същата сума ще бъдат подкрепена и книгата на Пенка Калинкова "Познатият непознат Пловдив“ . И трите книги за добре познати на читателите, но като важни за града издания, ще бъдат отпечатани отново.

С 2300 лв. е подкрепена "Синът на авиатора“ на Крум Филипов, "Запомнете Пловдив 5. Освобождение от спомените“ на Евгений Тодоров – с 1670 лв., а "Боговете не пишат“ на Величка Настрадинова с 1365 лв.

Община Пловдив  ще предложи договори на одобрените издателства ЕТ "Издателство Летера – Надя Фурнаджиева“,  издателство "Жанет 45“, ИК "Хермес“ ООД и "Ракурси“ ООД за подготовка  на творбите до етап "електронна книга в PDF“. В тях ще бъдат  включени и клаузи, които задължават получателите на финансиране да публикуват готовия продукт в следващата една година. Общата сума, с която са подкрепени шестте книги, е 15 835 лева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).