Шефът на най-влиятелната еврейска организация води американски бизнесмени в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
08:58 / 21.11.2014
6615
Директорът на една от най-влиятелните еврейски организации в света - Лигата срещу поругаването (IDL), Ейбрахам Фоксман, пристига в България. Той ще води делегация от 17 американски бизнесмени.

Делегацията ще има среща с президента Росен Плевнелиев през първия ден от посещението си у нас - 21 ноември. В събота, 22 ноември, домакин на гостите ще бъде почетният консул на Израел в Пловдив и председател на Израелско-българския институт д-р Невен Енчев. 

Ейбрахам Фоксман е сочен за безспорен управленец с ранг на държавник в неправителствения сектор, влиятелна фигура в обществените процеси на САЩ и човек, свързал живота си с каузата на толерантността, човешките права и достойнство. 

Директорът на Лигата срещу поругаването (IDL) ще бъде в Пловдив за откриването на изложбата на Огнян Панов "Животът на малцинствата в България" на 22 ноември. Фотосите са експонирани на Главната улица на Пловдив "Княз Александър Батенберг". 

Преди това Ейбрахам Фоксман ще посети храмовете на основните верозповедания в града, сочен все повече заради поредица от инициативи като българската столица на толерантността.

Преди половин година пловдивски ученици, победители в националния конкурс за есе, посветено на спасяването на българските евреи и организирано от Израелско-българския институт, посетиха Израел. 

Младите хора, водени от директора на международна фондация "България" Яков Джераси се срещнаха с Ейбрахам Фоксман. "Толерантността и хуманността имат и българско лице", казаха тогава младите хора пред директора на Лигата срещу поругаването.

През 2013 година президентът Росен Плевнелиев взе участие в отбелязването във Вашингтон на 100-годишнината от създаването на Лигата срещу поругаването. На тържествена церемония във Вашингтон Ейбрахам Фоксман лично представи държавния ни глава преди речта му пред повече от 1000 души изтъкнати общественици, политици, конгресмени от САЩ, дипломати. 

Приносът на българската нация за спасяването на евреите от концентрационните лагери през Второта световна война бе акцент както в словото на българския президент тогава, така и във фокуса на самите чествания на годишнината на една от най-влиятелните еврейски организации. 


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете
Пловдивчани гневни на новите порти на Източната порта: Като в зат...
В Пловдив жена получи бяла роза - някои разчетоха това като злове...
Пловдивчанка за Централна поща: Огромното й постмодерно туловище ...
Община Пловдив дава близо 2 млн. лв. за контрольори за лечебните ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).