Шефът на РИО: За първи път чувам предложението да се преместим в стаи на ОбС

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:44 / 06.06.2011
2597
"Днес с писмо от кмета, полицията е разбила вратата на Закрития регионален педагогически център с мотив изземване на имот частна общинска собственост", съобщи за Plovdiv24.bg шефът на РИО Пловдив Павлина Кацарова. Центърът се намира в сградата на "Дома на учителя" на ул. "Петко Р. Славейков"№4. 

Тя припомни, че миналата година, през месец септември, със заповед на министъра на образованието, центъра е закрит и е предоставен за стопанисване на РИО Пловдив.

Кацарова неколкократно е изпращала писма до община Пловдив, в които е искала да предостави помещението на закрития център, за да се възстанови съществуващия там преди години "Дом на учителя", но за целта общината е трябвало да им осигури друго помещение, където да се стопанисва техниката, с която разполага центъра. 

"От октомври месец, миналата година, водим кореспонденция с община Пловдив, в която аз съм заявявала винаги, че съм за това тази сграда да стане "Дом на учителя". Но в нея спокойно можеха да останат на втория етаж тези служители на РИО-то, които консултират директорите по структурните фондове. Можеше да се намери там място и за консултиране и по т.н. професионално ориентиране на учениците, без да стигаме до разбиване на врати", каза още Кацарова.

"За първи път чувам предложението, направено днес от зам.-кмета Александър Долев, да се преместим в стаи на ОбС. Нали не си представяте, че в една стая ще преместим техниката и ще я заключим. По отношение на помещението на ул. "Железарска", началник отдел в РИО го гледа и въпросните две стаи на последния етаж текат", допълни тя.

Стана ясно, че миналата седмица шефът на РИО-то заедно с Долев са правили оглед и на помещение, намиращо се на ул. "Велико Търново".

Тя поясни още, че в последното си писмо до кмета от 03.06.2011г., отново потвърждава своето становище.

"И изведнъж, не мога да разбера как при такава нормална кореспонденция, при уточняване на параметрите, се стигна до вариант на разбиване на врата, при условие, че имуществото се стопанисва", възмутена беше Павлина Кацарова.

"На предстоящата сесията на общинския съвет на 16.06.2011г., помещение за отделите на Регионалния инспекторат по образование, които сега се помещават в сградата, ще бъде намерено", категоричен беше зам.-кметът Александър Долев. 

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Един от най-великите изпълнители за всички времена е на почивка в...
Днес деца от цялата страна се събират в Стария град
В Пловдив започва пръскане срещу хапещи насекоми
Млад мъж на 21 години потроши магазин в Пловдив
Догодина пътуваме до морето с частни влакове на пловдивска компан...
Силен дъжд над Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).