Шефът на EVN: Очаквайте всяка година скок в цената на тока

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (81)
13:28 / 16.07.2012
11829
Очаквайте всяка година скок в цената на тока, заради увеличението на дяла на възобновяемите енергоизточници, цената на Зелената енергия и изкупуването на сертификати за въглеродни емисии. Това обяви председателят на управителния съвет на EVN България Йорг Золфелнер.

Общото увеличение на цената за клиентите на EVN тази година е 13,6 процента. От компанията изтъкнаха, че абонатите на Топлофикация плащат за първи път по-ниски цени от тези в столицата - 96,79 за мегаватчас.

Йорг Золфелнер представи нова индивидуална услуга за парно и топла вода. От нея могат да се възползват тези, които живеят в сгради с хоризонтална инсталация - нови жилищни, административни и бизнес обекти. Това са 12% от сградите в Пловдив или 100 абонатни станции в града. Услугата се предлага за пръв път в България и се ползва без решение на общото събрание живеещите, без изравнителни сметки, не се плаща за сградна инсталация и за общи части.

Има възможност за индивидуално включване или отказ. Клиентите на тази услига могат да сключат договор за 3 години. През отоплителният период се плаща фиксирана сума от 96,79 лева за мегават час, за услугата "Битова гореща вода" - 10 лева за кубичен метър за 1 година. Услугата "Отопление" за 6 месеца е 10 лева, а за неотоплителния сезон се заплаща само ползването на топла вода - 20 лева с ДДС.

Източник: радио "Пловдив"


Виж коментарите (81)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).