Шеф на Панаира: Отива си една трудна за бизнеса година

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
17:01 / 28.12.2011
3104
Международен панаир - Пловдив е огледалото какво прави бизнесът и как се изявява. Това каза в интервю Иван Соколов, главен директор на Панаира.

"Преминава една година на голямо изпитание за бизнеса, за бизнес климата в България. Беше изключително трудно, с много усилия. Силно се чувства тежестта на финансовите проблеми, които имат компаниите, от типа силна междуфирмена задлъжнялост, в това число и някои неразплащания от държавата, от общините. От друга страна, бизнесът никога не стои на едно място и винаги търси нови пътища", каза той.

По думите му за изтичащата 2011 година беше характерно това, че собствениците на голяма част от компаниите са постигнали диверсификация на бизнеса си, тоест занимават се с няколко дейности.

Като макрорамка, мисля, че големият успех е, че много компании направиха силни разчети за намаляване на разходите до степен, която да ги държи още на бизнес полето и да им дава импулс, че при подобряване на икономическата ситуация те ще бъдат гъвкави и ще успяват да правят нови бизнес планове, каза Иван Соколов.


Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си
Кой е с предимство и защо?
Адвокат от Пловдив: Главчев не е селски кмет, за да подписва това...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).