Сформираха работна група, която да състави проект за видеонаблюдение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:15 / 23.06.2008
6587
Със заповед на изпълняващият длъжността кмет Петко Атанасов, днес бе сформирана работна група за изготвяне на проект на система за видеонаблюдение и управление на трафика в град Пловдив. Групата включва арх. Георги Селенски - директор дирекция „Устройствено планиране, общ устройствен план", Борис Горанов - инспектор в ОП „Организация и Контрол по Транспорта", Сава Дриев - главен експерт в дирекция „СМСТИ", Гочо Гочев - старши експерт в дирекция „ЕИМС", Любомир Рашков - инспектор в ОД „Полиция" и Георги Димкин - инспектор в сектор „ПП - КАТ" при ОДП.

Конторлът по изпълнението Петко Атанасов възлага на зам. - кмета ген. Димитър Цветков и зам. - кмета Марта Божикова.

Припомням, че с решение на Общинския съвет на Милано, по предложение на кметицата Летиция Морати, община Милано предостави на община Пловдив идейния проект за цялостното видеонаблюдение, както и експертната помощ на общинската им фирма „Зинкар", чието участие в голяма степен ще гарантира успешното изготвяне на проекта за кандидатстване.

В момента работната група в Пловдив работи върху налагането на предоставения идеен проект от Милано върху новия план на Пловдив, приет миналата година. В тази връзка се налагат известни корекции по проекта. Община Пловдив работи съвместно с дирекция на полицията по тези промени. В града първоначално ще бъдат разположени минимум 350 видеокамери, като се започне от централните булеварди и свързаните с тях невралгични кръстовища. Например, камери ще се разположат по целия бул. „Цар Борис Трети Обединител", както и на прилежащите му кръстовища с бул. „Шести септември" и Сточна гара. Комисията изработва и трасетата по булевардите, на които предстои реконструкция - като „Санкт Петербург" например и включването му в „Кукленско шосе".

За видеонаблюдението са предвидени два контролни центъра - един в полицията и един в общината. Общинският ще бъде изграден на базата на съществуващия вече контролен център на „Общинска охрана".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Важни срокове за гласуване в подвижни секции, по настоящ адрес и ...
Издадена е заповед да се проверят всички камери, които са засекли...
Нови случаи на коклюш в Пловдив
Заведение в "Капана" хванато в крачка
Кметът: Поклон пред творците на Пловдив!
Богослов: Напълно логично е митрополит Николай да бъде номиниран ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).