Сесията днес - един час пълно съгласие

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
12:39 / 11.02.2016
3567
17 приети точки с общо 660 гласа "за" в рамките на само един час е равносметката от днешната сесия на Общински съвет - Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

Точно 1 час бе нужен на местните депутати да разгледат и утвърдят всички точки, залегнали в дневния ред. Друга отличителна черта бе пълното единодушие. 

По-сериозни дебати успя да предизвика единствено предложението Общината да откупи правото на строеж на сграда край "Колодрума", планирана за хотел, на цена от 450 000 лева.

От Патриотичния фронт коментираха, че изненадите покрай Колодрума стават все повече, след като на миналата сесия бе гласувано да бъде вдигната зала за тренировки.

"Издръжката на Колодрума е голяма, залата едва ли ще изплати огромните инвестиции, вложени в нея. Все още няма и ясна програма за управлението на "Колодрума, подчерта Слави Георгиев и предложи, че тези 450 000 лева могат да бъдат заделени за нещо друго.

В защита на предложението излезе Спас Гърневски, който определи сделката като добра за Община Пловдив. По-разгорещени дебати обаче липсваха и в крайна сметка Общината се сдоби с правото на строеж, предложено от Колоездачно дружество "Цар Симеон" с 33 гласа "за", 9 "против" и 3 "въздържал се".

Какво още гласуваха пловдивските общински съветници днес:

Пловдив става член в Сдружение "Най-добра европейска дестинация". Отнема се управлението на движими вещи - общинска собственост от ПГТ "Проф.Асен Златаров".

Имот общинска собственост на ул. "Гладстон" 48 - кино "Космос", бе обявен за публична общинска собственост.

Приет бе годишният отчет на омбудсмана на Пловдив за 2015 г. 

Бе взето решение за настаняване в общинско жилище от фонд "Ведомствен" на режисьора Стайко Мурджев от Драматичен театър -Пловдив.

Решена бе продажбата на няколко имота - частна общинска собственост, както и отдаването под наем за десет години на имот на ул. "Гладстон" 11 на Кооперация "Национална потребителна кооперация на слепите в България".

Освободени бяха контрольорите на "Център за кожно-венерически заболявания" и "ДКЦ I".

Приети бяха Условията и реда за приемане на годишните финансови отчети за 2015 г. на едноличните търговски дружества, собственост на община Пловдив.

Приет бе и Правилник за изменение и допълнение на Правилника за устройството и дейността на ОП "Организация и контрол на транспорта", с което към предприятието се разкриват 5 нови работни места във връзка с управление на новия Центъра за трафика в Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин за автобус на градския транспорт: Имах чувството че ...
Възрастна жена просълзи пловдивчани
Развръзка с пазара в пловдивския квартал "Столипиново"
Важно за пътуващите с влак от и за Пловдив
Безплатни изследвания днес в Пловдив
Препродажбата на билети продължава


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).