Семинар "Дисциплината и съдействието при децата" в Младежки център Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 22.02.2018
1628
Повечето настоящи родители и учители сме възпитани в модела поощрение на доброто поведение и порицаване или наказване на лошото и нежелано поведение. Затова стремежът ни да възпитаваме децата с разбиране, емпатия и взаимно съдействие включва и усилието за преодоляване на този модел. Това често е стъпка, която родителите и учителите подценяват, а тя играе ключова роля по отношение на начина, по който реагираме в емоционално предизвикателни ситуации. 

От друга страна, когато избираме свързването с децата пред поощренията или наказанията, ние избираме да подкрепяме те да усещат вътрешната си мотивация. Как да поощряваме децата по начин, който ги свързва с вътрешната им мотивация? Как да се свързваме с децата в ситуации, в които поведението им не е съзвучно с това, което бихме искали от тях, без да упрекваме и порицаваме? Как да поканим съдействие в отношението си с децата и как съдействието да е естествена рожба на стремежа за принос към добруването в семейството/групата/класа? Тези въпроси ще обсъдим с Емилия Илиева в Младежки център Пловдив днес.

Събитието включва кратко теоретично представяне на метода ненасилствена комуникация и демонстрация на практиката на тематичния разговор и дава лично преживяване за всеки участник.

22 февруари 2018, 18:00 - 20:00
Младежки център Пловдив
Водещ: Емилия Илиева


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).