Семейна драма в Кючука: Баща лови жаби, за да изхранва децата си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
14:18 / 01.07.2012
7911
Баща лови жаби, за да храни три деца. Става въпрос за Мариела Рахнева и Костадин Гелеменов, които живеят на семейни начала с трите си деца Димитър, Петко и Симона в Пловдив.

От четири месеца обаче фамилията е и на тъмно, тъй като не плаща сметките си за електричество от зимата. Бащата останал без работа и се принудил да лови жаби и да ги продава на заведенията, за да изхранва децата си.

В най-добрите дни успявал да изкара по десетина лева на ден, колкото да купят най-необходимото. Сега вече и това е невъзможно, тъй като билетът му изтекъл. Единствената възможност за препитание са детските и социалната помощ, които се равняват на 200 лева, а точно толкова е сумата за месечния наем. Костадин работил във фирма за стелажи, но бил съкратен.

Мариела се грижи за 8-месечния Димитър и за по-голямото му братче - Петко. 3-годишното момченце е с шум на сърцето и затова до момента нямал направени имунизации, което възпрепятствало и ходенето му на детска градина. Симона ще е в предучилищна. Малките се хранят от детската кухня.

Да се съберат 1200 лева, за да се погасят дълговете за ток на многодетно семейство от "Кючук Париж", е каузата, около която се обедини пловдивското мотобратство. На стартиралия традиционен рокерски събор в комплекс "9-и километър" лидерът на клуб "Вагабондс" - Малено, призова братята на вятъра да дадат своята лепта в помощ на останалата част от семейството се свежда до хляб и някой и друг зеленчук.

Източник: БЛИЦ


Виж коментарите (10)

Още по темата (3):
22.12.2013 Многодетно младо семейство се сдоби с дом преди Коледа
03.04.2013 Суперзвездата Денис Родман дарява 5 000 долара на пловдивско семейство
05.07.2012 След публикация в Plovdiv24.bg, Общината предложи работа на пловдивчанина, който лови жаби, за да изхранва семейството си
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).