Седемчасов новогодишен бал в Дома на културата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:20 / 30.12.2014
2850
С "Бал в операта" пловдивчани ще изпратят отминаващата 2014. За първи път в града се организира музикален маратон по традицията на световните оперни театри. Светското събитие, което ще се проведе днес в различни пространства на Дома на културата, ще продължи близо 7 часа! 

Държавна опера Пловдив планува поредица от концерти и изненади за всички възрасти и за всякакви музикални предпочитания - класика, поп, джаз, бийтбокс и фънк.

Още от 17 часа ще започне Детски оперен карнавал в централното фоайе на Дома на културата. Малчуганите ще се забавляват заедно с Хензел и Гретел, както и с приказните герои от "Лешникотрошачката" . Официален домакин е Госпожа Опера, която е подготвила разнообразни игри и много танци за палавниците. 

Специален гост ще бъде Адриана Николова - Печенката. Децата вероятно не знаят, че тяхната любимка всъщност изучава оперно пеене и умело миксира известни арии с бийтбокс.

В 18 часа в Голяма конферентна зала артистичният директор Лучано Ди Мартино ще представи изпълнения на деца-виртуози от НУМТИ "Добрин Петков".

В 19 часа на голяма сцена е началото на концерта "Гала Опера: Камен Чанев и приятели". Световно признатият тенор, покорил сцените на Арена Ди Верона, Виенската Щатс опера, Театро Ла Фениче, Дойче Опер Берлин, Театро Лицео, Барселона, оперните театри в Рим, Вашингтон, Монреал иТел Авив, е познат на пловдивчани с изпълненията си в "Турандот" и в "Аида" заедно с Хуи Хе през лятото.

Певецът е подготвил едни от най-известните тенорови арии като "Nessun Dorma" и "La donna e mobile". На сцената ще се качат още Станислава Иванова, Таня Иванова и Петър Данаилов заедно с хор и оркестър на Пловдивска опера. Маестро Диан Чобанов е включил в програмата и традиционни новогодишни произведения от Щраус.

Веднага след концерта ще започне светската част от програмата с коктейлна зона на двата етажа на Централно фоайе. На различни локации ще има изпълнения на диксиленд, камерен оперен концерт, ще се провежда училище за валс, ще се организира ретрофото с оперни костюми, а в конферентната зала ще има оперен видео маратон. Достъпът до музикалните атракции и коктейла ще бъде с входен билет от 5 лева.

В 21 часа започва вторият празничен концерт "Добре дошла, 2015!" с участието на Михаела Филева и Васил Петров на Голяма сцена. Заедно с оркестъра на Пловдивска опера те ще изпълнят поп и джаз класики. 

Чаровната Михаела Филева, която през годината грабна титлата на Dancing Stars, ще представи и свои хитови балади в аранжимент за симфоничен оркестър. Васил Петров пък ще зарадва почитателите си с евъргрийни на Франк Синатра и с новогодишни мелодии.

След концерта в оперният бал във фоайетата ще се включи и DJ Skills от Дом на плочата с диско-фънк парти с хитове от 60-те и 70-те. Коктейлът, валсовете и оперният видеомаратон ще продължат до края на светското събитие към полунощ.

Пловдивчани могат да закупят отделен билет за всяко едно заглавие от програмата "Бал в операта"или да комбинират няколко заглавия с отстъпка. Билетите за детските концерти са по 6 лева, а за оперната гала с Камен Чанев и за концерта на Михаела Филева и Васил Петров са по 15 лева. 

Комбиниран билет за двата концерта, обаче, струва общо 20 лева, вместо 30 лева. Входът за парти зоната с оперни изпълнения, коктейл и DJ e с билет от 5 лева. Закупилите билети за двата концерта и за коктейл на обща стойност 25 лева ще ползват и бонус - безплатен вход за Карнавала с Печенката и за Камерния концерт на деца виртуози. Комбинирани билети с отстъпки могат да се закупят само на касата на Концертна зала.

Виж коментарите (0)

Още по темата (214):
24.02.2015 20 коледни елхи продължават живота си в парк "Ротари"
20.02.2015 20 коледни елхи продължават живота си в парк "Ротари"
13.01.2015 Украинската общност в Пловдив отбеляза Рождество Христово
12.01.2015 "Коледни импулси" с хор "Евмолпея"
05.01.2015 Консумирахме повече ток по празниците в сравнение с миналогодишните
05.01.2015 Празнична вечерна литургия в храма "Сурп Кеворк"
Още новини от Новини от Пловдив:
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата
Ключов свидетел на убийството в "Арман махала": Не съм видял нож
Елитно училище в Пловдив изпрати абитуриентите
Богата културна програма, кебапчета и бира в парк "Лаута"
Читател: Още колко души трябва да умрат, за да се промени нещо?
Ще започне ли скоро делото за убийството пред известна дискотека ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).