Сделката за Марково тепе нищожна. Античният театър - държавен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:14 / 14.10.2004
1421
Кметът на Пловдив д-р Иван Чомаков като страна по договора да обяви сделката за продажбата на Марково тепе на "Стоянстрой" ЕООД за нищожна, реши вчера правната комисия към ОбС. Тя бе свикана, след като председателят на ОбС Страшимир Дочков запозна съветниците с препоръките на Окръжна прокуратурата за едностранно анулиране на сделката за продажба. Предприемачът Стоян Сариев не е спазил изискванията на проекта за строеж на многофункционален комплекс, както и не е изпълнил договора си с общината да започне строителството от февруари тази година. Преди седмица кметът Чомаков наложи запор върху работите на терена, а в края на миналия месец инж. Сариев заяви, че няма да строи т.нар. небостъргачи на Марково тепе.
Относно сделката за римския форум, която Окръжната прокуратурата също препоръча да бъде обявена за нищожна поради нарушение на закона за публичната държавна собственост, общинските съветници взеха решение да изчакат становището на съда.
Междувременно стана ясно, че областната управа е спечелила битката срещу общината за Античния театър и десет къщи в Стария град. Окръжният съд е решил, че те са държавна собственост, съобщи зам.-областният управител Меглена Русенова. Преди това Районният съд също отхвърли исковете на кмета Чомаков, който обжалва актовете на областния управител с мотива, че въпросните обекти са общинска собственост.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
ПП-ДБ: Повече държавна помощ за родителите е грижа за децата
Четвъртокласник от Пловдив впечатли единствения български капитан...
Богослов: Николай Пловдивски се заиграва с евроатлантизма, но не ...
Един от най-великите изпълнители за всички времена е на почивка в...
Лекар от Пловдив: Ние сме с най-добрия обхват в Европа
Днес деца от цялата страна се събират в Стария град


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).