Счетоводителка ужили фирмата, за която работи, с 14 500 лв.

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
12:04 / 14.01.2012
2851
Счетоводителка е ужилила фирмата, за която работи, с 14 500 лева, съобщиха от Районна прокуратура - Пловдив. 48-годишната Анна Парпарова е използвала хитър номер, за да дръпне от банковата сметка на дружеството пари с подправени документи.

Счетоводителката била наета от българка с австрийско гражданство да поддържа счетоводството на фирмата. Тъй като трябвало да извърши регистрация по Закона за ДДС, управителката й дала нотариално заверено пълномощно да я представлява пред данъчната служба. Тя обаче не й дала права да извършва операции с банковите й сметки в евро и левове.

Тъй като през част от времето собственичката живеела в Австрия, тя оставила няколко подписани празни бланки с вписани сметки, за да може да се плащат в нейно отсъствие текущи разходи, като данъци и осигуровки.

На 10 март 2010 г. Анна решила, че ще дръпне пари от сметките на фирмата за свои лични нужди, тъй като трябвало да покрива свои лични дългове. Счетоводителката решила да изтегли 20 000 лева от една от сметките в евро, тъй като знаела, че там има достатъчно средства. Превела парите по сметка на друг свой клиент, когото предупредила, и си ги изтеглила.

В края на април собственичката пристигнала от Австрия и поискала да изтегли 500 евро от сметката си. Останала смаяна, когато й казали, че сметката е празна. Разговаряла веднага с Анна и тя не успяла да й даде смислено обяснение. Срещу нея са повдигнати обвинения за присвояване чрез използване на документ с невярно съдържание.

Срещу нея в прокуратурата има 4 преписки и още едно дело. То е за аналогичен случай, при който счетоводителката уговорила строителен предприемач да преведе по сметка 45 000 лева, за да бъде приет като член на Строителната камара. Малко по-късно тя изтеглила парите с фалшиво пълномощно. Парпарова е арестувана за 72 часа, след което възстановила парите на собственика. Тя е пусната на свобода срещу парична гаранция от 10 000 лева.



Източник: БЛИЦ

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!
Такситата в Пловдив искат да возят на по-високи тарифи
Инцидент в северната част на Пловдив!
Савина Петкова обясни за премахването на ранните и късните курсов...
Страхлив съдия се направи на Властелинът на пръстените


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).