Савина Петкова присъства на представянето на "Странните неща"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:17 / 12.11.2015
1831
Новоизбраният председател на Общински съвет - Пловдив Савина Петкова и директорът на фондация "Пловдив 2019" Валери Кьорлински изненадаха приятно с присъствието си писателя Стефан Бонев по време на представянето на книгата му "Странните неща" от издателство "Летера".

Събитието се състоя снощи в НЧ "Алеко Константинов" - Пловдив. Майсторът на късия разказ беше гост на популярния литературен салон "Алеко" по покана на секретаря на читалището Ани Парсехян.

Актрисата от театър А'Парт Ваня Давчева прочете рецензия за книгата, написана от акад. Благовеста Касабова, която изпрати чрез автора задочните си поздрави до всички присъстващи. 

Хубави думи прозвучаха и от името на литературоведа Здравко Дечев, както и от Начо Христосков, председател на Дружеството на пловдивските писатели. Шефът на журналистическо дружество "Европрес" Георги Найденов обяви, че Бонев получава награда за талантливо участие в европейски събития, посветени на глобалните проблеми на мира и човечеството в ХХI век.

Ваня Давчева прочете няколко разказа от "Странните неща" под музикалния акомпанимент на китаристката Веси Христозова Лупо. Преди традиционната чаша вино на финала, авторът получи още една изненада -изпълнение от популярното сопрано и певица в Държавна опера - Пловдив, Христина Венчева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Богата културна програма, кебапчета и бира в парк "Лаута"
МВР министърът: Какво има да се коментира? Не виждате ли останкит...
Пловдив е един от най-големите доставчици на хранителни стоки
Британски студент, убил моторист, прояви претенции в Пловдив
Вижте как осъмна лобното място на Кристиан и Теодора на бул. "Рус...
Любимци на публиката идват в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).