Санираните панелки в Пловдив поскъпнаха

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
10:05 / 22.07.2015
4279
Цените на санираните панелни жилища в Пловдив са скочили с близо 30% за последните няколко месеца, твърдят от агенциите за недвижими имоти в града.

Най-търсени са малките апартаменти. Между 40 000 и 45 000 евро върви основно ремонтиран едностаен панелен дом. Най-евтините боксониери от този тип строителство се търгуват от 21 000 до 25 000 евро. Предпочитаните квартали от клиентите са "Южен", "Тракия" и "Смирненски".

"Въпреки че блоковете са от 70-80-те години на миналия век, интересът към тях продължава да е висок, тъй като си остават по-евтини от новото строителство", обясняват брокери. 

По думите им другото предимство на панелките е, че районът около тях е благоустроен с паркинги, детски площадки, зеленина и магазини. При модерните кооперации в повечето случаи "липсвал въздух", а инвеститорите им трудно смъквали от офертата. 

Отбивка от цената се правела само при апартаменти на последен етаж, които са просторни тераси, но с малка реална площ. В такива случаи намалението е с около 50 евро/кв. м.

От пловдивските агенции за имоти отчитат, че на пазара има дисбаланс между цените на продавач и купувач.

Болшинството от клиентите искали да вземат ново строителство с две спални в широк център за 30 000 - 35 000 евро. Според брокерите такъв апартамент може да се намери на двойно по-висока стойност.

В момента под тепетата има глад за луксозни жилища в центъра. Богаташи били готови да броят над 300 000 евро за дом с големи стаи, балкони и гаражи, но такива предложения са кът.



Източник: в. "24 часа"

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).