Само в Plovdiv24.bg: Тази 68-годишна таксиджийка даде подкуп от 50 лв. на двама пловдивски полицаи

Автор: Стойчо Генов
Коментари (1)
07:55 / 02.07.2021
6052
68-годишната таксиметрова шофьорка Цанка Райчева, която даде подкуп от 50 лева на двама пловдивски полицаи, се изправи пред съда, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Случката е станала на 21 септември, в 13,25 часа на бул. "Освобождение" в Пловдив. Цанка е била спряна от служители на "Пътна полиция“ - Пловдив за това, че е шофирала без предпазен колан. Единият от полицаите започнал да пише акт, когато подсъдимата жена заявила, че много бърза и не иска да бъде глобявана. Тогава тя извадила банкнота от 50 лева и я хвърлила в патрулката, между двамата седящи в нея служители на реда с репликата, че ще ги почерпи за "услугата" да не й пишат акт.

"Съжалявам за това, което се случи. Никога не бих направила отново нещо подобно. Сама се грижа за 90-годишната ми майка, която е в тежко здравословно състояние. Признавам се за виновна и приемам всички факти по делото. Моля за минимално наказание", заяви в съдебната зала Цанка Райчева вчера.

Така делото протече по съкратената процедура, а съдията отчете, че са налице смекчаващи вината обстоятелства - чистото съдебно минало, както и фактът, че като дългогодишен професионален шофьор Цанка не е имала никакви сериозни нарушения на закона по пътищата.

В крайна сметка тя бе осъдена на пробация от 6 месеца. 68-годишната жена ще трябва да се явява за задължителна регистрация 2 пъти седмично, както и да осъществява периодични срещи с пробационен служител. Таксиджийката ще трябва да плати и 70 лева разноски по делото.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).