Само в Пловдив: След "висящото кафе" започва и "висяща опера"!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (15)
08:30 / 26.03.2013
4757
Държавна опера Пловдив е първата културна институция, която се включва в инициативата "Висящо кафе в България". Мотото на инициативата е "Подари преживяване на непознат". Идеята е всеки, който има желание и възможност, да закупи билет за някое от събитията на операта и да го остави в кошницата, която е предвидена за целта. 

Тези билети ще са предназначени за ученици, студенти, пенсионери - хора, които биха искали да присъстват на концерт или представление, но това им представлява финансова трудност. 

Надяваме се по този начин да направим повече хора в България щастливи. Защото музиката е храна за душата, казват организаторите на инициативата.

Припомняме, че през последните няколко дни в Пловдив и други български градове все по-популярна става идеята за т.нар. "висящо кафе" или "висящ хляб". Това би могло да бъде един малък подарък, който можем да направим на непознат или нуждаещ се и който може да ни се върне, когато самите ние имаме нужда от него. Защото дребният жест може да стопли всеки от нас! Това е един по-нестандартен начин да споделиш храната или напитката си с човек, който няма средства за тях.

Над 140 заведения от цялата страна се включиха в инициативата. Кафетериите и магазините, които са съпричастни към идеята, имат залепени специални стикери, за да бъдат лесно разпознаваемио. Първите "висящи кафета" вече са изпити от усмихнати и изненадани от този неочакван подарък.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ

Виж коментарите (15)
Още новини от Новини от Пловдив:
Ако сте в Пловдив заведете детето си на "Детски панаир на занаяти...
Георги Георгиев, ГЕРБ: Доходите на българите са изядени с 30% зар...
36 лева за килограм боровинки в Пловдив
Теодора напусна дома си в Пловдив, в момента никой не знае къде е...
Добри новини за Югоизточния обход на Пловдив
Геворг Харутюнян остава на топло


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).