Само една спецполицайка към ОДМВР Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:33 / 08.11.2011
2740
Ситуации като Катуница са непредвидими, тъй като не се знае изходът. Това каза пред журналисти главен инспектор Цветан Влашев, началник сектор "Специални полицейски сили" към ОДП Пловдив. Нашата поука от Катуница е, че полицаите трябва да бъдат оборудвани добре, за да има сигурност за здравето и живота им, каза Влашев. В случая с необходимото оборудване, което имаме, не се допуснаха някакви наранявания в Катуница, добави Влашев. Тримата служители на полицията, които бяха наранени по време на безредиците в селото, са вече на работа. Те бяха наранени още в началото на инцидента при опита на автомобила на хората на Рашков да избягат от разярената тълпа. 

Служителите на полицията, които са били на място, са се опитали да ги задържат и са били наранени от автомобилите им. Един от тях е със счупена ръка, другият е с навехната ръка, третият - с ожулване. В момента в специалната служба в Пловдив има остра нужда от оборудване, тъй като сега няма такова за всички служители. Желателно е да има за всеки, каза Цветан Влашев. По думите му е добре, че в една акция не участват всички и с наличното оборудване се справят.

В службата има нови спрейове с газ и пяна - това е най-новото, което е доставено. Използват се при масови безредици или при нападения над полицейски служители. Те са безвредни, сълзотворни са и първоначалният ефект е възпиращ. 

Нужни са и още полицаи. В момента наличният състав е 150 души, сред тях има само една жена. Тя работи там от три години, рядко влиза в акции. Нужни са още поне 20 спецполицаи. Кандидатствайки, те трябва да притежават необходимите качества за полицаи, но по-късно придобиват и други специални умения чрез обучение. В сектора "Специални полицейски сили" в Пловдив отскоро има и три нови кучета - немски овчарки. Те са подрастващи - на 7 месеца, вчера са минали и тест. Кучетата се подновяват, срокът на активната им служба в полицията е, докато имат работни качества, не повече от 7-8 години, каза Влашев. След това те също преминават в пенсия и стават стражови кучета.


Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...
Лекарите, озовали се първи на "Руски": Един час не можехме да вид...
Излязоха данни за заплатите в Пловдив и областта
Вандали са опетнили красивите мозайки пред ДКЦ-V в "Тракия"
Пловдивчанка от "Игри на волята" претърпя ужасяващ инцидент, възс...
Арх. Филип Бакалски: Има тежка деформация в баланса на разпредел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).