Само 50 пенсионери протестираха, жалват се, че са изложени на глад и мизерия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (15)
11:00 / 30.06.2011
3433
Не повече от 50-ина пенсионери се бяха събрали пред Централна поща да протестират срещу политиката на правителството, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Държавата води такава политика, която за нас е геноцид над пенсионерите, защото около 1,5 млн. пенсионери в България сме обречени на глад и мизерия", заяви един от протестиращите.

На митинга се отбеляза и абсурдността на решенията, които трябва да вземат възрастните хора, а именно: кое да е приоритет за тях, лекарствата или храната.

Хората в третата възраст изразиха своето негодувание и от драстичното увеличение на хранителните стоки за една година, което според тях възлиза на 63%.

Единият от организаторите на митинга заяви, че е много разочарован от факта, че повечето пенсионери в България "протестират" от вкъщи или от градинките, в които играят по цял ден карти. Той беше възмутен, че от близо 80 хил. пенсионери в Пловдив, на протестния митинг не се събраха дори 1000.

"Въпреки това, ще се борим за промяна в политиката на правителството, защото с увеличението на цените на лекарства, храни и консумативи ние не можем да покрием дори най-належащите си нужди", заяви още друг от протестиращите.

Виж коментарите (15)
Още новини от Новини от Пловдив:
Провериха сигнал срещу любима хижа недалеч от Пловдив
Бойко Борисов със силно обръщение от Пловдив към избирателите
Манфред Вебер от Пловдив: По-силни сме от всякога
Урсула фон дер Лайен цитира Христо Ботев в Пловдив
Росен Желязков: Европа е преживяла най-кървавите и опустошителни ...
Костадин Димитров: Това е едно историческо за Пловдив събитие


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).