Само 38 свободни работни места за висшисти в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:04 / 23.07.2015
3457
Едва 38 са вакантните места за специалисти с висше образование, обявени от Бюрото по труда в Пловдив. 17 от позициите са за учители. Очаква се следващия месец да се увеличат.

"Причината е, че има много преподаватели на срочни трудови договори. След изтичането им директорите на училищата заявяват бройките като свободни, за да си спестят заплати. Преди 15 септември отново ги попълват", обясниха от борсата в града.

728 са свободните места, за които се изисква средно или основно образование. Търсят се 152 машинни оператори и монтажници за сглобяване на детайли в промишлените производства. Кандидати обаче няма, тъй като заплатите са около 400 лева, а в повечето предприятия се работи на две и три смени. 

За да привлекат хора, бизнесмените поемат транспорта и дават 50 лв. купони за храна. Малко над минималното възнаграждение се предлага за товарни дейности, пакетаж и лепене за етикети. В Бюрото по труда са подадени 92 места за такива работници. Желаещи за тях трудно се намират. 

От месеци стоят незаети и 108 бройки за шофьори на тежкотоварни автомобили и за международни превози. Заварчиците, фрезистите и стругарите също са кът, затова работодателите предлагат над 800 лева заплати. Високи възнаграждения се дават и на квалифицираните готвачи и бармани. В момента в града има 48 вакантни места за тези позиции, тъй като повечето от добрите кулинари са на морето.

За обявените места в Бюрото по труда могат да кандидатстват не само хора без препитание, но и трудово ангажирани, студенти и пенсионери. Преди това обаче трябва да са регистрирани на борсата.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
От ЕВН са изпратили заявление за нови цени на парното в Пловдив
"Мис България - Пловдив" 2024 е свикнала с нощните смени, работи ...
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност в Пловдив
Майката на оцелялата от катастрофата на "Руски": Стана чудo!
Обилни валежи в Пловдив за сряда
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).