СМЕ с безкрайно нелеп опит да оправдят неуредиците около концерта на Стинг

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
08:16 / 22.06.2018
6438
От СМЕ изпратиха писмо в което се опитаха по безкрайно нелеп начин да се оправдаят за скандалите и неуредиците около концерта на Стинг в Пловдив. Като коректна медия, го публикуваме без редакторска намеса...

Уважаеми дами и господа,

Във връзка с отвореното писмо на три пловдивски медии, съдържащо обвинения за отнето право на достъп за отразяване на концертите на Sting на 19 и 20 юни в Античен театър Пловдив, бихме искали да поясним, че това абсолютно не отговаря на истината. Считаме за напълно излишно създаването на напрежение в медийното пространство с неточна информация.

Редът за акредитации на журналисти, фотографи и достъпът на медии на международни концерти, е регламентиран от години.

1.      След анонсиране на концерта, организаторът е длъжен да информира мениджмънта на артиста за маркетинг стратегията си, медийните си партньори и постъпилите искания за отразяване на събитието.

2.      Мениджмънтът на артиста лимитира допустимата бройка акредитации, като се ръководи от рейтинга, жанра и аудиторията на съответната медия, както и от очаквания принос за популяризация на концерта.

3.      Този процес е динамичен и обикновено завършва около един месец преди съответната дата на събитието. Няма никаква възможност журналисти, сетили се в последния момент, да бъдат акредитирани за концерти, особено в случаите, когато те са напълно разпродадени или със силно лимитиран капацитет.

Ето затова сме безкрайно учудени от позицията на главния редактор на вестник "Марица“ Руси Чернев. На медията бяха предоставени не една, както е редно, а цели две акредитации за журналистите Русана Пашова и Иван Кирев и не виждаме никаква причина за недоволство. Кирил Налджиев от plovdiv24.bg въобще не ни е изпращал заявка за акредитация, а Ивайло Дернев и Димитър Семков от "Под тепето“ ни изпратиха такава в последния момент, около седмица преди събитието, и е очевидно, поради гореспоменатите правила, че  отговорът ни беше негативен.

Надяваме се, че за всички е ясно, че претенциите на въпросните медии в отвореното им писмо за някакъв вид професионална дискриминация, нямат никакво основание.

С уважение,

Иван Несторов

Управител на Sofia Music Enterprises

... но ще си позволим да го изкоментираме.

Ще започнем със снизходителния тон на писмото, че претенциите са от три пловдивски медии, като ще направим уточнението, че това са трите пловдивски медии, които се четат и имат авторитет в Пловдив. Правим това уточнение, защото в изброените точки се говори за преценка, за рейтинг на медиите и т.н. Очевидно хората, писали писмото и канили медии, си нямат и понятие от рейтинг на медии, защото само Plovdiv24.bg като медия е много по-четена от много от националните медийни партньори на СМЕ.

Много е важно за пореден път да припомним, че това не е частна инициатива на СМЕ, а е част от културния календар на Пловдив, финансира се и с пари на пловдивските данъкоплатци и именно пловдивските данъкоплатци, платили в немалка степен този концерт, бяха лишени от адекватна и качествена информация около него.

Пределно ни е ясно, че за концерт на Стинг няма нужда от реклама, затова и на СМЕ не им бяхме "интересни" преди този концерт. Беше гарантирано, че Античния, ще се напълни и за двете дати.

Най-малкото обаче е некоректно да се бълват подобни нелепици и правила, след като преди това за доста по-непопулярни събития си търсил тези медии за партньорства и популяризиране на събитието ти с цел да го продадеш. И изведнъж за следващото събитие, за което не ти е необходима популярност на местно ниво, каниш само софийските си медийни дружки.

Факт, който аристократично пропускат от СМЕ в правото си на отговор, е че на акредитирани пловдивски журналисти на входа им е била отнемана техниката.

Не на последно място, тази тема е важна, за да осъзнаят много хора в Пловдив, че харчат парите на пловдивчани с подобни събития, а не техните собствени и е време да се размърдат и за започнат да демонстрират поне малко професионализъм в това което правят или  по най-бързия начин да се изметат от удобните кресла, в които са се настанили, за да не се червим всички по време на ЕСК 2019.

Виж коментарите (0)

Още по темата (7):
20.06.2018 Пловдивски журналисти скочиха на Фънки и Амебата заради концерта на Стинг
19.06.2018 Кметът приветства Стинг на Античния
19.06.2018 Довечера е първият концерт на Sting и Shaggy на Античния
06.06.2018 Стинг идва за концертите си в Пловдив със собствен шеф готвач
02.03.2018 Shaggy пристига заедно със Стинг в Пловдив през юни!
14.12.2017 Велик музикант с два концерта на Античния, билетите - от 110 до 190
лева!
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).