СДС на 20 години: Време за събиране, а не за раздели

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:43 / 07.12.2009
2694
Синя торта разряза пловдивският лидер на сините Петър Попов послучай 20-ия рожден ден на СДС, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Колко пъти в живота си човек има шанс да участва в такива исторически събития - падането на тоталитарната система, на Берлинската стена и бившите комунистически режими, на "Великия" Съветски съюз и Варшавския договор, а после и на Шенген? Случи се с участието на СДС и седесарите, които проправиха пътя към НАТО и Европейския съюз напук на онези, които сега се пишат за най-големите натовци и европейци", припомни бурните романтични времена Попов пред журналисти.

Той призна и допуснатите грешки: докато долу се е работело за реформите, променили страната, някои горе са се оправили. Въпреки това,  заради верните седесари, партията не е само история, а политическа сила с настояще и бъдеще. "Няма да ни уважават, ако самите ние взаимно не се уважаваме. Стига вече раздели, време е отново да се съберем. Започнахме от Синята коалиция, която е дългосрочен проект", подчерта Попов.

На всички българи, които поне веднъж са гласували за СДС, благодари депутатът от Пловдивска област и лидер на областната структура Йордан Бакалов. "Следващата кауза на СДС е сигурност - на работните места, на бизнеса, на здравеопазването, на улицата. От това зависи ръстът на доходите. Веднъж завинаги трябва да започнем да усещаме не само жилото на реформите, а и меда, като се отвори пътят на 11-те милиарда евро, предназначени за благосъстоянието на българите", отбеляза той.

Според избраника на пловдивчани в Народното събрание Димо Гяуров, все още над 300 хиляди души - колкото са гласувалите за Синята коалиция на последните избори, припознават синята идея като своя. "Защо не са милиони, както преди 20 години ли? Защото тогава СДС беше единственият десен субект. Сега има доста, а някои от тях, макар че дойдоха с много енергия, дори си отидоха", реалистично заключи Гяуров.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Последна информация за пожарникаря, върху когото падна огромно дъ...
Без учебни занятия в пловдивско висше училище на 20 май
Над 2000 деца са приети в първа група на детските градини в Пловд...
Начало на инцидентите в Пловдив за днес
Роднини и приятели се прощават със загиналите Кристиан и Теодора
Влоши се състоянието на пожарникаря, който пострада тежко в спаси...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).